Şenol Babuşçu Merkez Bankası’nın ne zaman faiz indireceğini açıkladı! “Kesinlikle yanlış zaman” diye uyardı

Şenol Babuşçu Merkez Bankası’nın ne zaman faiz indireceğini açıkladı! “Kesinlikle yanlış zaman” diye uyardı
Ekonomist Şenol Babuşçu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bugün açıklanan faiz kararı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Faiz indiriminin yapılacağı zamanı açıklayan Babuşçu, kritik bir uyarı yaptı.

Eski Ziraat Bankası Müdürü ve akademisyen Şenol Babuşçu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın, faiz kararı öncesinde, ne zaman faiz indirimi yapılacağını açıkladı ve çarpıcı bir uyarıda bulundu.

Şenol Babuşçu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından 20 Ağustos günü yapılacak olan Para Politikası Kurulu toplantısında faiz indirimine gidileceğini ifade etti. Merkez Bankası’nın faizi 200 ya da 300 baz puan indirebileceğini tahmin eden Babuşçu, 20 Ağustos’ta yapılacağını öngördüğü faiz indiriminin kesinlikle yanlış olduğunu vurguladı.

merkez-bankasi-001.png

Faiz indiriminin yapılabileceği en erken zamanın ekim ayı olduğunu kaydeden Babuşçu, Eylül ayının bile zorlama olduğunu belirtti. Babuşçu yaptığı paylaşımda, "Merkez Bankası’nın ilk faiz indirimini yapacağı tarihi açıklıyorum: 20 Ağustos 2024, Doğru zaman mı? Kesinlikle yanlış zaman… Neden faiz indirimini yanlış zamanda yapıyor? Baskı olabilir… Kaç baz puan indirebilir? 200 veya 300 baz puan.." ifadelerini kullandı.