Simide büyük zam! Gramajı düştü fiyatı arttı

Simide büyük zam! Gramajı düştü fiyatı arttı
O ilde simide zam geldi. Yeni fiyatı belli oldu.

O ilde simidin fiyatı artırılırken gramajı da düşürüldü.

Samsun'da simidin gramajı 80'e düşürülürken fiyatı 10 TL'ye çıkarıldı ve böylece simidin fiyatı ekmekle eşitlenmiş oldu.

2023 yılının Ağustos ayında 5 TL'den 7,5 TL'ye yükseltilen simidin fiyatı, 27 Temmuz itibarıyla tekrar güncellendi. Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit ve Samsun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacu Eyüb Güler'in imzasıyla yürürlüğe giren kararla, simidin gramajı 85 gramdan 80 grama düşürüldü, fiyatı ise 7,5 TL'den 10 TL'ye yükseltildi.

Hem satıcılar hem de alıcılar bu durumdan memnuniyetsiz ve simidin ekmekle aynı fiyata satılmasını eleştiriyor.

"SİMİDE YAPILAN ZAMMI DOĞRU BULMUYORUZ"

İstanbul'da simit zamlandı

Simit satan esnaf Erkan Altun, “Simit satışlarımızda belirgin bir durgunluk var. Ekmek ile simit aynı fiyata geldi ve vatandaş bunu dile getiriyor. Simitçi olarak bu zammı desteklemiyorum, satışlar ciddi şekilde düştü. Fiyatların düşürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ekmeğe zam gelmedi, simide neden gelsin? Bazı fırınlarda ekmek bile 7,5 TL’ye satılıyor. Bu durumda simide yapılan zammı doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni fiyat tarifesinden etkilenen vatandaşlar ise simidin 250 gram somun ekmekle aynı fiyata geldiğini, uygulanan zamlı tarifenin mantıksız olduğunu ve simide yapılan zammın geri alınması gerektiğini ifade ediyorlar.