Telegramda kiralık tetikçi ilanı

Telegramda kiralık tetikçi ilanı
Telegram’da ortaya çıkan bir grup, görenleri şaşkınlığa sürükledi. ‘K&Y’ adlı kullanıcının yöneticiliğini yaptığı grupta, kiralık tetikçi ilanı verildiği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sıklıkla suç örgütlerinin çökertildiğini açıklıyor fakat bazı sosyal medya hesaplarında açılan gruplar, kriminal grupların nasıl örgütlendiğini kanıtlıyor.

Tele1’in aktardığı göre, telegramda kan donduran bir ilan verildi. ‘K&Y’ kod isimli bir şahıs, ücreti karşılığında kiralık tetikçilik yaptığını ileri sürdü ve bu ilanı paylaştığı 537 üyesi bulunan grupta birçok tetikçilik ilanı bulunuyor.

“HASIM SAHİPLERİ, BİZ BUGÜNLER İÇİN VARIZ”

‘K&Y’, ücreti karşılığında tetikçilik yaptığını ifade ederek “İstanbul içi; sorunu olan, sıkıntı çeken, parasını alamayan, korkutulan hasım sahipleri, biz bugünler için varız hepinizi bekliyorum dm’ye” ifadelerini kaydetti.

zzzz-1.jpg

“BU İŞ ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL”

Tetikçilik ilanlarıyla birlikte, grupta sıklıkla mesajlar paylaşan ‘K&Y’, kendisine ciddi mesajlar atılmasını istedi ve “Her gün boş boş insanlar yazıyor. Bu işin ciddiyetini kavrayın artık, boş insanların mesajlarına bile bakmayacağım. Bu saatten sonra bu iş çocuk oyuncağı değil” ifadelerini kullandı.

tetikci3.jpg

“TETİKÇİ OLMAK İSTEYENLER BANA ULAŞSIN”

Söz konusu telegram grubunda, grup yöneticisi tarafından ücretli tetikçilik ilanlarının yanında tetikçi olmak isteyenlere ilişkin de çağrılar yapıldığı fark edildi. Gönderilen mesajlarda, silahı ve motoru olan gençlere seslenen ‘K&Y’, “Tetikçi olmak isteyen gençler dm’den ulaşabilir. Motor sürebilen, eli silah tutan, yaş fark etmez herkesin kazanması için uğraşıyoruz. Silahı ya da motoru olan herkes ulaşsın” sözlerini iletti.

tetikci4.jpg

MESAJ GÖRÜNTÜLERİNİ DE PAYLAŞTI

Diğer yandan, ‘K&Y’, önceleri gerçekleştiğini ileri sürdüğü bir mesajı ekran görüntüsü olarak paylaştı. Söz konusu paylaşımda, iki kişinin konuşması ve ücret teslimiyle ilgili ayrıntılar yer aldı.

Ayrıca grupta, daha önce İstanbul’da düzenlenmiş silahlı saldırı haberlerinin görüntüleri de yer alırken şahsın, bu görüntüleri hangi amaçla paylaştığı bilinmiyor.