Türkiye'nin köklü çay firması Tirebolu42 iflas bayrağını dikti

Türkiye'nin köklü çay firması Tirebolu42 iflas bayrağını dikti
Giresun yöresinin kültürel değerlerini yaşatma amacıyla faaliyet gösteren 1905 yılında kurulan köklü şirket Tirebolu 42 yaşanan maddi sıkıntılar ve darboğaz nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu.

Türkiye'de son dönemlerde duyurulan iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Köklü çay markası Tirebolu 42 son yıllarda yaşanan ağır ekonomik sorunlar yüzünden konkordato kararı aldı.

Halk Tv'den Yavuz Karamahmutoğlu'nun haberine göre İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında konkordato kararı verdi. Mahkeme, alacaklıların alacaklarını bildirmesi için 15 gün süre tanıdı. Konkordato komiserliği, alacak bildirimlerinin belirtilen ofis adresine yapılmasını talep etti.

konkordato.webp

Buna göre alacaklılar için süreç şöyle işleyecek: Bu durumda alacaklılar öncelikle alacaklarını belgeleyecek, sonrasında da konkordato komiserliğine durumu bildirecek. 15 gün içinde yapılmayan bildirimler dikkate alınmayacak. Konkordato sürecinin asıl amacı da şirketin mali durumunu düzeltmesi ve alacaklılara ödeme planı sunmayı sağlaması olarak biliniyor.

HÜSEYİN AVNİ BEY'İN MİRASI

Tirebolu 42, adını Hüseyin Avni Bey’in kurduğu 42. Alay’dan alıyor. Hüseyin Avni Bey, 1876’da Tirebolu’da doğdu ve hayatı boyunca önemli askeri başarılar elde etti. 42. Alay, Sakarya Muharebesi’nde gösterdiği kahramanlıkla biliniyor. Bu alayda Hüseyin Avni Bey şehit düşmüştü.