Ünlü ekonomist Selçuk Geçer konut ve otomobil piyasasını işaret etti! Biri düşecek biri çıkacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer konut ve otomobil piyasasını işaret etti! Biri düşecek biri çıkacak
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’de otomobil ve konut fiyatlarına ilişkin dikkat çeken tahminlerde bulundu.

Türkiye’de git gide artan enflasyon ve alım gücün azalması ile birlikte konut ve otomobil sahibi olmak her geçen gün zorlaşıyor. Selçuk Geçer, yaptığı açıklamada konut ve otomobil piyasasına ilişkin çarpıcı yorumlarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerin ardından konut fiyatları önlenemez bir biçimde artarken yüksek enflasyon sebebiyle otomobil fiyatları da artış gösterdi.

gecer.png

Özellikle ikinci el otomobil fiyatlarının yüksek olduğu bu dönemde, ünlü ekonomist Selçuk Geçer piyasalara ilişkin çarpıcı tahminlerde bulundu. Selçuk Geçer, otomobil almak isteyen yurttaşlara üretim üssü olan ülkelerdeki maliyet artışlarının araç fiyatlarına yansıyacağını anımsatarak iktidarın araç fiyatlarını kontrol etmek için 6+6 kuralının etkili olup olmadığını da değerlendirdi.

Diğer yandan, konut fiyatlarının düşeceğini söyleyen Geçer, TOKİ projeleri ve azalacak talep sebebiyle konut fiyatlarının düşebileceğini belirtti ve "Araç fiyatları yükselecek, konut fiyatları ise düşecek" ifadesiyle tahmini açıkladı.