Ünlü Ekonomistten “Tuzaklar Var” Uyarısı

Ünlü Ekonomistten “Tuzaklar Var” Uyarısı
Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan gelişmelerin ardından altın fiyatlarında dalgalanmalar görülürken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu.

ABD eski Başkanı Donald Trump ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın yaptıkları açıklamaların ardından altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Ons altın ve gram altın, rekor seviyelerine yakın seyrederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına dikkat çeken uyarılarda bulundu.

YouTube kanalında, Ons altının yukarı yönlü hareketinin sene boyunca devam edeceğini belirten Memiş, “Bu hafta ons altın tarafında teknik olarak kar satışı gelmesi gerekiyor. Takip ettiğimiz bant aralığı 2350-2450 dolar aralığı. 2400 dolar seviyesinin üzerinde tutunma çabasını sürdürüyor ancak aşağıda tekrar kar satışı gelmesi halinde teknik olarak 2380-2360 dolar aralığı kademeli olarak aşağıda test edilmesi lazım.” açıklamalarını kaydetti.

islam-memis2.png

“PİYASALARDA BU HAFTA TUZAKLAR VAR”

Ağustos’ta ons altında yeni rekorlara şahit olacağının altını çizen Memiş, “Temmuz ayında bu kadar agresif yükselişler yeter, biraz dinlenmesi lazım."ifadesini kullanarak "Temmuz ayı geldi, dananın kuyruğu koptu uyarılarım vardı. Haziran ayında hazırlık yapan arkadaşlarımız da iyi bir karar verdiğini bize göstermiş oldu.” dedi.

Gram altının TL fiyatının fiziki altın tarafında 2563-2573 lira seviyesinde bulunduğunu ifade eden Memiş, “Temmuz ayı itibarıyla rekorlara hazır olun.” ifadesini iletti. Gram altın yatırımcılarına, ons altını takip etmelerine ilişkin tavsiyede bulunan İslam Memiş, “Ons altın nereye gram altın oraya. Ons altında aşağı yönlü hareketlerde gram altın alınabilir.” ifadelerini kaydetti.

Memiş, jeopolitik gerilimlerin hep hafta sonuna denk geldiğini ifade ederek hafta sonlarına dikkat etmenin gerekliliğini vurguladı ve Haber Global’e yaptığı açıklamada, "Piyasalarda bu hafta tuzaklar var. Döviz, altın ve özellikle kripto piyasası çok dikkatli olmalı. Sert düşüşler yaşanabilir" ifadelerini kullandı.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

altin.png