Ünlü İngiliz ekonomist Mehmet Şimşek giderse ne olacağını açıkladı!

Ünlü İngiliz ekonomist Mehmet Şimşek giderse ne olacağını açıkladı!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa etmek istediğine ilişkin iddialar, geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi düştü. Ünlü İngiliz ekonomist Timothy Ash, Şimşek’in görevden ayrılması durumunda neler yaşanacağına dair açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa etmek istediği iddia edilmiş ve bu gündem, uzun süre kamuoyunu meşgul etmişti. Söz konusu iddialar hakkında açıklama yapan Bakanlık ve Mehmet Şimşek, iddiaları yalanlarken Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine yol açan yanıltıcı haberleri yapan ve yayanlar hakkında gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını açıklamıştı.

akp-3.png

ÜNLÜ İNGİLİZ EKONOMİSTTEN ÇARPICI DEĞERLENDİRME

Ünlü İngiliz ekonomist Timothy Ash ise Bakan Şimşek’in görevden ayrılması durumunda, ekonomide yaşanacak seneryoları açıkladı. Ash, konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, "Türkiye, açık olmak gerekirse, Şimşek istifa ederse/kovulursa, geçen yıl görülen 20 milyar doların üzerindeki portföy girişlerinin hepsi, hızlanan dolarizasyon, büyük döviz rezerv kaybı ve yine büyük bir devalüasyonla birlikte çıkacak.” ifadelerini kaydetti.

Sistemsel bir krizin çıkmasının çok olası olduğunu belirten ünlü ekonomist, “Türkiye'nin ortodoks ekonomik politikalara bağlı kalmaması durumunda, Türkiye'ye yatırım yapmak için hala bekleyen Körfez parası gelmeyecektir; çünkü onlar için en azından güvenilir makro politikalara ihtiyaç vardır." açıklamasını yaptı.