Vize Devi Şirket Yaklaşık 3 Milyar TL'ye Satıldı

Vize Devi Şirket Yaklaşık 3 Milyar TL'ye Satıldı
Türkiye merkezli vize danışmanlık şirketi İDATA, BLS International Services'e 2 milyar 838 milyon 510 bin TL'ye satıldı.

2005 yılında kurulan ve dünyanın en büyük vize, pasaport ve konsolosluk hizmetleri sağlayıcılarından International Services, Türkiye merkezli vize danışmanlık hizmeti sunan İDATA'yı 720 crore Rs yani 2 milyar 838 milyon 510 bin TL'ye satın aldı. Satın almanın iç tahakkuklar ve borç yoluyla finanse edildiği açıklandı.

vize.jpg

Patronlar Dünyası'ndan Sercan Çelikbaş'ın haberine göre, International Services tarafından satış işlemine ilişkin yapılan açıklamada, söz konusu satışın, BLS'nin vize ve konsolosluk hizmetlerinde önde gelen uluslararası oyunculardan biri olarak genel konumunu daha da güçlendireceği belirtildi.

1548834259918-hgjkshjsdhg-min.jpg

BLS Uluslararası Hizmetler Ortak Genel Müdürü Shikhar Aggarwal yaptığı açıklamada "iDATA, son 15 yıldır belirli coğrafyalarda faaliyet gösteren niş ve uzmanlaşmış bir şirket ve müşteri hükümetleriyle anlamlı ve köklü ilişkiler kurdu. Bu satın alma, BLS'nin Avrupa'daki yeni müşteri hükümetleriyle ilişkiler kurmasını, görünürlüğümüzü artırmasını ve pazar payımızı sağlamlaştırmasını kolaylaştıracaktır " diye konuştu.