Yeni bir iflas, yine bir iflas!

Yeni bir iflas, yine bir iflas!
Türkiye’nin önde gelen yatak üreticilerinden biri olan Yıldız Yatak, mali zorluklarla boğuşan birçok firma arasına katılarak konkordato kararı aldı.

1989 yılında Adana’da kurulan ve yıllardır yatak sektöründe hatırı sayılır bir isim olmayı başaran şirket, ekonomik kriz karşısında ayakta kalamayarak konkordato ilan etmek zorunda kaldı.

KONKORDATO SÜRECİ 2 AY DAHA UZADI

Son aylarda pek çok köklü firmanın konkordato ilanı ile Türkiye'nin ekonomi durumu, girdiği darboğaz gözlerden kaçmıyordu. Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuran Yıldız Yatak Sanayi Ticaret ve Pazarlama Limited Şirketi, mali sıkıntılarından çıkış yolu ararken mahkemeden 3 aylık geçici mühlet alarak gözler önüne gelen yeni firmalar arasına girdi ancak bu süre zarfında mali yapısını düzeltemeyen şirket için mahkeme; konkordato sürecini 2 ay daha uzatma kararı aldı.

Modern üretim tesisleriyle dikkat çeken ve 5 beş yüz metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren Yıldız Yatak, yaşadığı mali darboğaz nedeniyle zor günler geçiriyor. Şirketin çalışanları da bu belirsizlik dolu süreci endişeyle takip ediyor. Yıldız Yatak için ikinci konkordato süreci, 28 Ağustos’ta mahkeme kararıyla resmi olarak başlamış oldu.