'Yüksek maaş ödediğim için çok param var' demişti: Avrupa'nın devi oldu!

'Yüksek maaş ödediğim için çok param var' demişti: Avrupa'nın devi oldu!
Ünlü iş insanın hayatı, genç yaşta yaşadığı zorluklara rağmen gösterdiği azimle bir başarı öyküsüne dönüştü. İş dünyasında devrim yaratıp, işçi hakları ve kalite anlayışıyla global bir deve dönüştü.

Bosch markasının kurucusu Robert Bosch, çeşitli işlerde şirketlerde yevmiyeli işçi olarak çalıştıktan sonra, Stuttgart’taki bir teknik üniversitede derslere katıldı, fakat burada da fazla bir şey öğrenemedi. 1884’te 22 yaşında Rotterdam’dan New York’a gitti ve Edison’a ait bir fabrikada çalıştı. İş deneyimleri sınırlıydı, ancak Edison Machine Works’te edindiği tecrübeler ona önemli bilgiler kattı.

ÖZEL HAYATINDAKİ İNİŞ ÇIKIŞLAR ONU YILDIRMADI

robert-bosch-and-his-associates-res-1280x720.webp

Robert Bosch’un kişisel hayatı da oldukça inişli çıkışlıydı. İlk evliliğinden iki çocuğu erken yaşta hayatını kaybetti ve evliliği boşanmayla sonuçlandı. Ancak, 1887’de Anna Kayser ile evlendi ve iki çocukları oldu. Bu dönemde Bosch’un iş hayatı da hızla ilerledi ve şirketinin başarısı arttı.

YÜKSEK MAAŞLARLA ÇALIŞANLARINA MOTİVASYON SAĞLADI

cip-krizini-kokten-cozmek-isteyen-boschtan-rekor-yatirim.jpg

'Çok param olduğu için yüksek maaş vermiyorum. Yüksek maaş verdiğim için çok param var.' diyen Bosch, çalışanlarının sağlığı ve iş koşullarına önem verdi. Kariyer gelişimlerini yakından takip edip destek oldu. 1901 yılına kadar tüm personellerini kendisi işe aldı. Çalışanlarına dönem şartları ve sektör koşullarına göre yüksek maaşlar ödeyerek motivasyonlarını yükseltti. Çalışanların yan haklarını sağlık sigortaları, emeklilik primleri ve yıllık izin hakları ile destekledi. Bosch, Almanya’da günlük 8 saat çalışma sistemini ilk uygulayan patronlardan biri olarak tanındı. Bu yaklaşım onun sektörde 'baba' olarak tanınmasını sağladı. Şirket içi iletişimde de yenilikçi bir yaklaşım sergileyerek, 1919’da çalışanlara yönelik bir gazete yayımlamaya başladı.

'GÜVEN KAYBETMEKTENSE PARA KAYBEDERİM'

9e623b38c91dcc3efe1c1318aed26a9f.jpg

Robert Bosch, müşteri hizmetlerine de büyük önem verdi ve müşterileriyle doğrudan iletişim kurmak için bisikletine atlayarak ziyaretlerde bulundu. Stuttgart’a ilk sokak telefonlarından birini kurarak müşterilerin kendisine kolayca ulaşabilmelerini sağladı. Bosch’un kaliteye olan bağlılığı, şirketin 25. yıl dönümünde “Buradaki herkesin ilk görevi kaliteli ürün üretmektir” sözleriyle pekişti. 1913 yılında, genç çalışanları kendi atölyesinde eğitmeye başladı ve her zaman güven kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ettiğini belirtti.