12 yıl sonra bir ilk: Tarihi görüşmenin ardından Erdoğan ve Sisi açıklama yaptı

12 yıl sonra bir ilk: Tarihi görüşmenin ardından Erdoğan ve Sisi açıklama yaptı
12 yılın ardından Türkiye ile cumhurbaşkanlığı düzeyinde Mısır ile ilk görüşmeyi gerçekleşti. Yüksek Düzeyli, Stratejik İşbirliği Konseyi'nin yeniden yapılandırılmasına kafrar verilirken 17 yeni iş birliği anlaşması da planlandı.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, bu anlaşmaların detayları açıklandı. İmzalanan anlaşmalar, Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.
İşbirliği anlaşmaları iki ülke arasında ilk Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi toplantısında imzalandı.

BASIN TOPLANTISINDA KONUŞAN ERDOĞAN'IN ÖNE ÇIKAN SATIR BAŞLARI

"Mısır Cumhurbaşkanı Sayın Abdulfettah es-Sisi'yi ülkemizde ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti sizlere ifade etmek istiyorum. Bir kez daha şahsım ve milletim adında hoş geldiniz. Sayın Cumhurbaşkanı Kahire ziyaretinde büyük bir teveccüh göstermiş, bizleir çok sıcak ağırlamıştı. Kahire ziyaretim ilişkilerimizde yeni bir dönüm noktası olmuştu. O günden bugüne diyaloğumuzu ve işbirliğimizi en üst seviyede tuttuk. Bölgemize dair meselelerde daima yakın istişare halinde olduk.

'SAYIN SİSİ İLE İŞBİRLİĞİNİ YENİDEN YAPILANDIRMA KARARI ALDIK'

Her alanda gelişmekte olan işbirliğimizi değerli kardeşimin iade-i ziyaretiyle daha da ileriye taşıyoruz. Sayın Sisi'yle Kahire'deki görüşmemizde Yüksek Düzeyli, Stratejik İşbirliği Konseyi'mizin yeniden yapılandırma kararı almıştık. Bu mekanizmanın ilk toplantısını da bugün gerçekleştirdik. İşbirliğimizi sanayi, ticaret, savunma, sağlık, çevre enerji dahil her alanda ilerletme irademizi teyit ettik.

Erdoğan'ın ardından Sisi de görüşme ve iş birliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu:

"Halkımın en işten sevgisini ve selamlarını getiriyorum. Geçtiğimiz dönem ülkemizde artan Türk yatırımları ile birlikte bu temasın ve işbirliğinin daha da arttığını görmekteyiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz şubat ayında ülkemize yaptığı ziyaret bu ilişkilere bir ivme kazandırdı."