16 yaşındaki çocuğa Cumhurbaşkanına hakaretten dava!

16 yaşındaki çocuğa Cumhurbaşkanına hakaretten dava!
Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla mayıs ayında göazlatına alınan 16 yaşındaki bir kız çocuğu hakkında dava açıldı. Mayıs ayından beri her hafta karakolda imza attırılan çocuğun cezalandırılması istendi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan ve hakkında dava açılan çocukların sayısı her geçen gün artıyor. Bu kapsamda, İstanbul’da 16 yaşındaki bir çocuk hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten iddianame düzenlenip dava açıldığı ortaya çıktı.

BirGün'den İsmail Arı'nın aktardığına göre, 16 yaşındaki bir kız çocuğu, 12 Mayıs günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyunun geçtiği esnada küfür ettiği iddia edilerek bir Cumhurbaşkanlığı korumasının talimatıyla gözaltına alındı. Bir gün boyunca gözaltında tutulan çocuk, verdiği ifadede, “Bundan 6 ay önce bir kaza atlatmıştım. Olay günü de yaya geçidinde beklerken hızla gelen araca korkup tepki gösterdim. Orada Cumhurbaşkanı da dâhil herhangi bir devlet görevlisinin olacağını bilmiyordum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı dâhil herhangi bir devlet görevlisine hakaret etmem söz konusu değildir. “ ifadelerini kullandı.

Lise öğrencisi olduğunu ve şimdiye dek bir suça karışmadığını belirten çocuk, “Daha önce yaşadığım travma nedeniyle gösterdiğim tepki yanlış anlaşıldı ve küfür etmedim. Sadece korkup tepki verdim. Hızla geçen aracın arkasından konvoy gelince ve orada bulunan bir yetkili müdahale edince konvoyun Cumhurbaşkanı konvoyu olduğunu anladım. Suç işleme kastıyla hareket etmedim” açıklamasında bulundu.

erdogan-1.png

HER HAFTA İMZA ATIYOR

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi ise, çocuğa, haftada bir gün karakola giderek imza atması ve yurtdışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrol kararı verdi ve çocuğun serbest bırakılmasına hükmetti. Mayıs ayından bu yana, haftada bir gün karakolda imza attırılan 16 yaşındaki çocuk için 18 Ağustos günü iddianame hazırlandı.

SAVCI CEZA TALEP ETTİ

Cumhuriyet savcısı, “Kamu davası açmaya yeterli delil olduğunu” belirterek çocuğun Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan cezalandırılmasını istedi. Diğer yandan, Cumhurbaşkanı’na hakareti de içeren TCK’nin 299-301 maddeleri kapsamında geçen yılda 972 çocuk hakkında soruşturma açıldı.