16 yaşındaki lise öğrencisi cumhurbaşkanına hakaretten her hafta karakolda!

16 yaşındaki lise öğrencisi cumhurbaşkanına hakaretten her hafta karakolda!
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği suçlamasıyla gözaltına alınan 16 yaşındaki lise öğrencisi her hafta karakola gidip imza atıyor. Lise öğrencisi hakkında "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla ceza talep edildi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre 16 yaşındaki lise öğrencisi cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alındı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan genç her hafta karakola imza atmaya gidiyor.

16 YAŞINDA CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN GÖZALTINA ALINDI

pexels-kindel-media-7785099.webp

12 Mayısta cumhurbaşkanının konvoyunun geçtiği sırada küfür ettiği iddia edilen 16 yaşındaki lise öğrencisi gözaltına alındı. Bir gün boyunca gözaltında kalan genç, olaydan 6 ay önce yaşadığı kazanın kendisinde travma etkisi yarattığını ve konvoya dahil olan aracın hızla geçmesiyle tepki gösterdiğini dile getirip hakaret etmediğini dile getirdi.

'6 AY ÖNCE KAZA GEÇİRMİŞTİM, KORKUYLA TEPKİ VERDİM'

Bir gün gözaltında kalan çocuk yaşadıklarını, "Bundan 6 ay önce bir kaza atlatmıştım. Olay günü de yaya geçidinde beklerken hızla gelen araca korkup tepki gösterdim. Orada Cumhurbaşkanı da dâhil herhangi bir devlet görevlisinin olacağını bilmiyordum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı dâhil herhangi bir devlet görevlisine hakaret etmem söz konusu değildir. Ben lise öğrencisiyim ve şimdiye kadar bir suça karışmadım. Daha önce yaşadığım travma nedeniyle gösterdiğim tepki yanlış anlaşıldı ve küfür etmedim. Sadece korkup tepki verdim. Hızla geçen aracın arkasından konvoy gelince ve orada bulunan bir yetkili müdahale edince konvoyun Cumhurbaşkanı konvoyu olduğunu anladım. Suç işleme kastıyla hareket etmedim.” diyerek şaşkınlıkla anlattı.

ÇOCUĞUN ADLİ KONTROL KARARIYLA SERBEST BIRAKILMASINA KARAR VERİLDİ

İstanbul 1. Çocuk Mahkemesi’ne dilekçe veren çocuğun avukatı, 5 aydır süren adli kontrol kararının kaldırılmasını talep edip ve lise öğrencisinin staj yaptığını hatırlattı. Mahkeme heyeti, avukatın talebini reddetti. Adli kontrolün devam edeceği belirtildi.

SAVCI, 'KAMU DAVASI AÇMAYA YETERLİ DELİL VAR'

Lise öğrencisi için 18 Ağustos'ta iddianame düzenlendi. Cumhuriyet savcısı, “kamu davası açmaya yeterli delil olduğunu” ifade ederek 16 yaşındaki çocuğun Cumhurbaşkanı’na hakaretten cezalandırılmasını talep etti.