17 Ağustos depremi saat kaçta, nerede, kaç şiddetinde oldu?

17 Ağustos depremi saat kaçta, nerede, kaç şiddetinde oldu?
17 Ağustos depremi yıl dönümünde anılıyor. Her sene bu tarihte hayatını kaybedenler saygıyla anılıyor. Peki, 17 Ağustos Marmara Depremi ne zaman, saat kaçta ve nerede oldu?

17 Ağustos 1999 sabahında meydana gelen büyük depremde, on binlerce konut ve iş yeri harabe haline gelirken, binlerce insan da yaşamını yitirdi.

17 Ağustos Depremi'nin üzerinden 23 yıl geçti

Yüzyılın bu büyük felaketi, çeşitli ülkelerden gelen destek ekiplerinin yer aldığı afet bölgesinde gerçekleştirilen arama ve kurtarma çalışmaları hala hafızalarda canlılığını koruyor. Peki, 17 Ağustos depremi saat kaçta oldu, nerede ve kaç şiddetinde oldu?

17 AĞUSTOS DEPREMİ NEREDE VE SAAT KAÇTA OLDU?

17 Ağustos 1999'da meydana gelen Gölcük Depremi, aynı zamanda İzmit Depremi, Marmara Depremi ve 17 Ağustos Depremi olarak da biliniyor. Bu deprem, 17 Ağustos 1999 sabahı saat 03:02'de Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde merkez üssü olan bir sarsıntı olarak yaşandı ve Richter ölçeğine göre 7,5 Mw büyüklüğünde ölçüldü.

17 Ağustos Depremi'nin üzerinden 23 yıl geçti

17 AĞUSTOS DEPREMİ KAÇ SANİYE SÜRDÜ?

17 Ağustos Gölcük depremi, 45 saniye süren şiddetli bir sarsıntıyla Bolu, Bursa, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Zonguldak illerini etkisi altına aldı.

Depremin ardından 4 ve 5 büyüklüğünde artçı sarsıntılar yaşandı.

17 Ağustos Depremi Şiddeti, Saati: 1999 Gölcük / Marmara Depremi Kaç Dakika Sürdü, Kaç Kişi Hayatını Kaybetti, Hangi Bölgeleri Etkiledi

17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ KAÇINCI YILI?

25 yıl önce yaşanan depremin ardından kayıplar anılmaya devam ediyor. O günün hatıralarını yaşatmak amacıyla birçok şehirde inşa edilen deprem anıtları, bu trajik olayın izlerini ve etkilerini gözler önüne seriyor.