3 ülkenin terör listesindeki şahıs İstanbul'da cihat propagandası yapıyor

3 ülkenin terör listesindeki şahıs İstanbul'da cihat propagandası yapıyor
Üç ülkenin terör listesinde bulunan Hakem el Mutayri’nin İstanbul’da yaşadığı ve cihat çağrısı yaptığı kitaplar yayınladığı ortaya çıktı.

AKP’nin yanlış göç politikaları sebebiyle Türkiye, suçluların elini kolunu sallayarak gezdiği bir ülkeye dönüştü. TELE1’de yayınlanan Kayıt Dışı programında gündeme dair açıklamalarda bulunan Ersin Eroğlu; Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’ın terör listesinde yer alan, Kuveyt’te kırmızı bültenle aranan Hakem el Mutayri isimli şahsın İstanbul Başakşehir’de yaşadığını ifade etti.

Instagram’ın kapatılmasını eleştirdiği için cezaevinde tutulan Dilruba isimli yurttaş ile ilgili tepkiler sürerken gazeteci Eroğlu, Mutayri’nin İstanbul’da yaşarken AKP’li siyasilerle ilişkilerini güçlendirdiğini ve 2023 yılında Afyon’da yakalandığını fakat deport edilmek istenirken Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) yürütmeyi durdurma kararı vererek bu işlemi engellediğini açıkladı.

Eroğlu, gerçekleştirdiği açıklamada, İstanbul’da bir inşaat şirketi olan Mutayri’nin Türkçe olarak yazılmış ve cihat çağrısı yapıldığı kitaplarının da bulunduğunu ifade etti.

ARAP BAHARI VE SURİYE İÇ SAVAŞINI DESTEKLEDİ

Mutayri’nin cihatçı örgütlere para ve silah desteği verdiğini belirten Eroğlu, “Arap Baharı’nın ve Suriye İç Savaşı’nın ortaya çıkmasında yer alan, cihatçı örgütlere silah ve para desteği veren Hakem el Mutayri Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’ın terör listesinde, Kuveyt’te de kırmızı bültenle aranıyor” açıklamasında bulundu.

Mutayri’nin 2017 yılından bu yana İstanbul’da yaşadığını ifade eden Eroğlu, “Mütayer Başakşehir’de yaşarken siyasilerle ilişkiler kuruyor. Türk vatandaşı değil fakat süresiz oturma izni almış. Hakkında sürekli bir talep olduğu için Afyon’da 2023’ün Aralık ayında yakalanıyor. Gözaltına alınıyor. Hakimliğe çıkartılıyor.” ifadelerini kaydetti.

Şahsın deport edilmek için göç merkezine götürüldüğünü ileten Eroğlu, “Bir el devreye giriyor ve göç merkezinden Hakem el Mutayri’yi çıkartıyorlar. Sonrasında iş yargıya taşınıyor” dedi.

3vealinq-400x400-001.jpg

“AYM KARARI BOZDU”

Mahkemenin verdiği kararı AYM’nin bozduğunu söyleyen Eroğlu, “Afyon 6’ıncı idare mahkemesi ‘Bu kişinin terör finansmanı suçundan Suudi Arabistan adli makamlarınca arandığı, Türkiye’nin kamu güvenliğini tehdit ettiği saptanmıştır ve iade edilmelidir’ diyor. Hakem el Mutayri’nin avukatı AYM’ye baş vuruyor. AYM ise ‘eğer iade edilirse hayatına dair can güvenliği olabilir’ diyerek yürütmeyi durduruyor.” söyleminde bulundu.

Eroğlu, Mutayri’nin siyasi bağlantıları olduğunu belirterek AKP’de Genel Başkan Yardımcılığı ve milletvekilliği yapmış olan Yasin Aktay ile çok güçlü ilişkileri bulunduğunu vurguladı ve “Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i Yasin Aktay ile birlikte ziyaret ediyor” dedi.

“TÜRKİYE’DE KİTAPLARLA CİHAT ÇAĞRISI YAPIYOR

Mutayri’nin faaliyetlerini Türkiye’de de sürdüğünü ileten Eroğlu, “Hakem el Mutayri’nin Türkiye’de kitapları çıkıyor ve cihat çağrıları yapıyor. İstanbul’da şirketi var ve bu şirket üzerinden inşaat işleri yapıyor. Türkiye’de terör listesinde olan biri iade edilememiş durumda” ifadelerini kaydetti.

YASİN EROĞLU MAKALESİNİ PAYLAŞMIŞ

Ersin Eroğlu’nun ‘Mutayri ile yakın ilişkileri var’ dediği AKP’li Yasin Aktay’ın sosyal medya hesabından Hakem el Mutayri’nin makalesini paylaştığı da açığa çıktı.