51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında karar çıktı - Son dakika

51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında karar çıktı - Son dakika
Furkan Apartmanı davasında karar verildi. Mühendis Yılmaz Şahin Yurtyapan’ indirim uygulanarak 16 yıl 8 ay hapis cezası verilirken Faik ve kardeşi Eyüp Öğüt ve Nejdet Alpay’ın beraatına hükmedildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı davasının yedinci duruşmasında hükme varıldı. Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutusuz yargılanan sanık Eyüp Öğüt, yakınlarını kaybeden aileler, avukatlar ve milletvekilleri katıldı.

Duruşma savcısı, 3 sanığın cezalandırılmasına ilişkin mütalaasını tekrarladığını iletirken depremde yakınlarını kaybeden yurttaşlar, ilçenin 4'üncü deprem bölgesi içinde olduğunu, 6 Şubat depremlerinde 40 bine yakın konuttan yalnızca Furkan Apartmanının yıkıldığını belirtti ve sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

furkan.png

Enkazdan 28 saat sonra ailesiyle kurtarılan 12 yaşındaki Abdulkadir Özkılıç da suçluların en ağır cezayı almalarını istediğinbi kayddetti ve "Yarım kalan hayallerimiz vardı ya onları geri versinler ya da adaleti sağlayın" ifadesini kullandı.

Tutuksuz yargılanan sanık Eyüp Öğüt, suçsuz olduğunu ifade ederek "Kolon kesmedim, tadilat yapmadım, 1+1 dairem yok" derken sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu kaydederek beraat kararı talep etti.

Öğüt, son sözü sorulduğunda, "Beraat etmektense aklanmak istiyorum. Ben yemin ederim bir şey yapmadım" ifadesini kaydetti. Mahkeme heyeti, mühendis sanık Yılmaz Şahin Yurtyapan hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 20 yıl hapis cezası almasına hükmetti.

furkan3.png

CEZADA İNDİRİM UYGULANDI

Mahkeme, sanığa verilen cezada indirim uygulayarak 16 yıl 8 ay hapse hükmederken sanığın mesleğini 3 yıl yapmasının yasaklanmasına hükmetti. Sanıklar Faik Öğüt ve kardeşi Eyüp Öğüt ve Nejdet Alpay hakkında delil yetersizliği nedeniyle beraat kararı verilmesine hükmeden mahkeme, firari sanıklar Hasan Hüseyin Sever ile Abdullah Devrim Sever'in dosyasının ayrılmasına karar verdi.