65 yaş üstü yurttaşları üzecek haber! Meclis’te onaylandı

65 yaş üstü yurttaşları üzecek haber! Meclis’te onaylandı
Kocaeli Belediyesi’nden 60-65 yaş arasındaki yurttaşları üzecek bir haber geldi. Belediyenin aldığı karara göre, 60-65 yaş arası yurttaşlara yönelik ücretsiz ulaşım uygulaması kaldırıldı.

Akaryakıt fiyatlarına gelen art arda zamlar, toplu taşımalara yapılan zamları da beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz günlerde, toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanan 65 yaş üzeri yurttaşların ulaşım hakları da tartışmalara yol açmıştı.

Başkent Ankara başta olmak üzere birçok ilde 60-65 yaş arası yurttaşların ücretsiz ulaşım hakları durduruldu. Bu noktada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın müdahalesiyle belediye destekleri artırıldı ve 65 yaş üstü yurttaşların ücretsiz ulaşımları böylelikle devam edebildi.

65.pngSINIR GETİRİLDİ

Döviz kurundaki dalgalanmalar ve Ortadoğu’da yaşanan gerilimler nedeniyle akaryakıt fiyatları da tavan yaparken bunun sonucunda 65 yaş üstü yurttaşların ücretsiz ulaşım hakkına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Kocaeli Belediyesi, bu konuda çok önemli bir değişikliğe giderek toplu taşımadaki sınırsız seyahat hakkını iptal etti. Söz konusu karar, Belediye Meclisi’nde onaylandı .

Alınan bu kararla birlikte, 65 yaş üstü yurttaşlar ve öğretmenler yalnızca dört seyahat hakkına sahip olacak. Bilet sahipleri kalan seyahatlerin tamamını ödemek zorunda kalacaklar.