7.4'lük depremler yanardağları tetikleyebilir

7.4'lük depremler yanardağları tetikleyebilir
Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'nin doğusunda aktif olan Ağrı, Nemrut ve Tendürek yanardağlarının patlama riski taşıdığını açıkladı. Ercan, bölgede 7.4 büyüklüğünde depremlerle birlikte patlamaların yaşanabileceğini belirtti.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu yeni bir tehlikeyi açıkladı. Ercan, geçmişte Ağrı, Nemrut ve Tendürek'te yanardağ patlamalarının yaşandığını belirtti.

sokak-hayvanlari-18.png

Ercan, Ağrı'nın aktif olduğunu ve patlamalara 7.4 büyüklüğünde depremlerin eşlik edebileceğini söyledi. Yanardağları gözlemlemek üzere 33 kişilik bir ekiple bölgeye gideceğini duyuran Ercan, X hesabından, "Türkiye deprem beklerken diri yanardağ püskürmelerini unutuyor. Ağrı 1840, Nemrut 1657, Tendürek 1855 patlamıştır. Tendürek gaz ile buhar çıkarmakta, Ağrı kıpırdanmaktadır. Patlamalara M7,4'lük depremler eşlik edebilir. Doğubayazıt,Çaldıran, Erciş önlem almalıdır. Jeofizik ölçüm. Doğu Anadolu'nun kuzey-güney sıkıştırılması sonucu püsküren, deprem üreten Ağrı-Tendürek-Süphan-Nemrut-Artos yanardağlarını gözlemlemek üzere 33 kişiyle, 25-29 Temmuz'da Ağrı- Iğdır-Bitlis-Van'a gidiyoruz."