81. Venedik Festivali'nde büyük coşku, üç dakika ayakta alkışlandı

81. Venedik Festivali'nde büyük coşku, üç dakika ayakta alkışlandı
81. Venedik Film Festivali'nin açılışı, Tim Burton’ın 1988 tarihli kült filmi "Beetlejuice"un merakla beklenen devam filmi "Beterböcek Beterböcek" ile yapıldı.

Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O’Hara ve Jenna Ortega'nın başrollerini paylaştığı Beterböcek Beterböcek filmi, festivalde üç dakika boyunca ayakta alkışlandı. Özellikle Jenna Ortega'nın performansı, eleştirmenlerden büyük övgü toplarken, ünlü oyuncunun Dior imzalı elbisesi de gecenin dikkat çeken detaylarından biri oldu.

36 YIL SONRA BEYAZ PERDEDE

bj.webp

Tim Burton’ın kendine özgü ve sıra dışı karakterlerle bezeli 1988 yapımı "Beterböcek", 36 yıl sonra devam filmiyle beyazperdeye geri dönüyor. Orijinal filmde Beterböcek karakterine hayat veren Michael Keaton, bu filmde de rolünü yeniden canlandırırken, Winona Ryder Lydia Deetz, Catherine O’Hara ise Delia Deetz karakterlerine tekrar hayat veriyor. Devam filminde oyuncu kadrosuna Monica Bellucci, Jenna Ortega, Willem Dafoe ve Justin Theroux gibi isimler katıldı.

FİLM HAKKINDA

bj10.png

Hikâye, Deetz ailesinin eski evlerine geri dönmesiyle başlıyor; bu kez yanlarında Lydia’nın asi genç kızı da bulunuyor. Tavan arasında kasabanın maketini keşfeden genç kız, öbür dünyaya açılan kapıyı aralıyor ve Betelgeuse’yi yeniden serbest bırakıyor.

FESTİVAL TARİHİ

Venedik Film Festivali, 28 Ağustos’tan 7 Eylül’e kadar devam edecek.