ABD savcılığı Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadesini talep etti!

ABD savcılığı Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadesini talep etti!
Ehliyetsiz kullandığı aracıyla aşırı hız yapması sonucu Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur'un yargılanmasına az bir zaman kalmışken ABD'deki mahkemede yeni gelişmeler yaşandı.

Geçtiğimiz Mart ayında İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı lüks aracıyla aşırı hız yapması sonucu park halinde bulunan Oğuz Murat Aci'ye çarparak ölümüne neden olan Timur Cihantmur kazanın hemen ardından annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a ardında da Amerika Birleşik Devleti'ne kaçırılmıştı.

Olayla ilgili çarpıcı ayrıntılar ortaya çıkarken lüks aracıyla hız yapan Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok'un kaza yerindeki yaralı halde bulunan kazazedelerin telefonları toplamasının ardından oğlunu apar topar havaalanından önce Mısır'a ardında da ABD'ye kaçırdığı öğrenilmişti.

Haklarında kırmızı bültenle arama kararı çıkmasının ardından Amerika Birleşik Devleti'nin Boston eyaletinde yakalanan anne ve oğlunun yargılama süreci sürerken yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Amerika Birleşik Devleti vatandaşı olan Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadesi istenirken, VOA Türkçe'den Can Kamiloğlu'nun haberine göre, Massachusetts Eyalet Bölge Başsavcısı Vekili Joshua Levy, Cihantimur’un yargılandığı mahkemeye sunduğu dilekçede sanığın Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili kararın yapılacak duruşma öncesinde alınmasını istedi.

TÜRKİYE'YE İADE EDİLEBİLİR!

Levy, mahkemeden ayrıca Cihantimur’un "taksirle öldürme ve yaralanmaya neden olma" suçundan iki ülke arasındaki anlaşmaya göre Türkiye'ye iade edilebilir olduğunu tasdik etmesi için kararının ABD Dışişleri Bakanlığı’na sunulmasını talep etti. Savcılık, Cihantimur'la ilgili son bir iade duruşmasının yapılması ancak Türkiye’nin iade için sunduğu delillerin değerlendirilerek anlaşmaya uygunluk ve ABD hukukunda tanımlanan tasdik için yasal gerekliliklerin yerine getirilip getirilmediğinin belirlenmesi gerektiğini kaydetti. Cihantimur’un avukatları yeniden tahliye talebinde bulunmuştu. Mahkemeye sunulan psikiyatri raporu için gizlilik talep eden avukatlar Cihantimur’un annesinin ABD’ye gitme kararına itaat ettiği savunmuştu.