ABD'den 'çuval' eylemine yanıt: 'Takdir ediyoruz!'

ABD'den 'çuval' eylemine yanıt: 'Takdir ediyoruz!'
İzmir'de ABD askerinin başına çuval geçirilen eylemin ardından ABD'den yanıt geldi. 'Polisleri tutumundan ve Türk makamlarını hızından dolayı takdir ediyoruz.' ifadeleri kullanıldı.

İzmir’de dün bir Amerikan askerinin başına çuval geçirildi. Türkiye Gençlik Birliği (TGB), olayın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak “ABD askerleri ülkemizi kirletemez” mesajını verdi. TGB üyesi 15 kişi gözaltına alındı, gözaltına alınanlar arasında TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin de bulunuyor.

'TÜRK MAKAMLARI HIZLA MÜDAHALE ETTİ'

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, çuval geçirilen kişilerin USS Wasp gemisinde görevli Amerikan askeri personeli olduğunu doğruladı ve Türk makamlarına hızlı müdahale için teşekkür etti. Beyaz Saray sözcüsü, olaydan rahatsız olduklarını belirterek Türk polisinin tutumunu takdir ettiklerini ifade etti.

TGB ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, olayın ABD ve İsrail'in “İkinci İsrail” planlarına yanıt niteliğinde olduğunu savundu. Bu tür olaylar, 2003'teki Süleymaniye baskınına gönderme olarak yapılıyor; o dönemde Türk askerlerinin başına çuval geçirilmişti.