Adalet Bakanı duyurdu: Ayşenur Ezgi Eygi için soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı duyurdu:  Ayşenur Ezgi Eygi için soruşturma başlatıldı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Türk asıllı ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi için soruşturma başlatıldığı duyurdu

İsrail işgaline karşı katıldığı protestoda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda başından vurularak katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümü hakkında Adalet Bakan'ı düğmeye bastı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız, bir soruşturma başlatmış durumda" ifadelerini kullanarak harekete geçildiğini duyurdu.

Açıklamasının devamında bir rapor hazırlanması için çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Bakan Tunç, “BM İnsan Hakları Konseyi’nde ve devam eden soykırım davasına bu raporun dahil edilmesiyle ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

Birleşmiş Milletler'in Özel Raportörü’nün derhal harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Adalet Bakanı, “Bağımsız bir soruşturma komisyonu oluşturulup rapor hazırlanması için çalışmalar yürüteceğiz.” ifadelerini kullanırken söz konusu raporun BM İnsan Hakları Konseyi’nde ve halen devam eden soykırım davasında kullanılması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını anlattı.