Adalet Bakanı Tunç’tan Roblox’a Erişim Engeli Açıklaması

Adalet Bakanı Tunç’tan Roblox’a Erişim Engeli Açıklaması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, popüler oyun platformu Roblox’a getirilen erişim engeli hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, bu engelin gerekçesinin platformda çocukların istismarına neden olabilecek içeriklerin bulunması olduğunu belirtti.

Bakan Tunç, "Ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerekir" şeklinde konuştu. Çocukların korunmasının devletin birincil görevi olduğunu vurgulayan Tunç, teknolojinin kötüye kullanımının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

'ÇOCUKLARI HEDEF ALAN OLUMSUZ İÇERİK'

roblox-768x403.jpg

Bu erişim engeli, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma sonucunda, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla uygulamaya kondu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından uygulanan karar, UYAP'ta yayınlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Bakan Tunç, çocukları hedef alan olumsuz içeriklere karşı hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini ve bu tür durumlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.