Adalet Bakanlığı'ndan Narin cinayetiyle ilgili açıklama

Adalet Bakanlığı'ndan Narin cinayetiyle ilgili açıklama
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayetindeki son durumu açıkladı. Tunç, "Narin'in hunharca katledildiğini gördük, soruşturma devam ediyor" dedi. Cinayetle ilgili bir kişi daha gözaltına alındı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin soruşturmasındaki son durumu açıkladı. Günlerdir kayıp olarak arana Narin'in cesedi bulundu bugün defnedildi.

BAKAN TUNÇ,

"Yüzlerce insan Narin'i günlerce aradı, maalesef bulunamadı. Devletimizin tüm imkanlarıyla arama gerçekleştirilirken, adli soruşturma başlatıldı. Köye kim girmiş, kim çıkmış tüm bunlar tespit edilerek 276 kişinin ifadesine başvuruldu. İfadelerden yola çıkılarak Adli Tıp Kurumu'nun çalışmaları oldu. Amcasının aracında Narin'in DNA'sı ile şoför koltuğundaki DNA uyumlu çıktı. Bu nedenle amcası tutuklu vaziyette.

GÖZALTINDAKİLERİN İFADELERİ DEVAM EDİYOR

Narin'in cansız bedeni köye 1.5 kilometre uzaklıkta jandarma ekipleri tarafından tespit edildi. Çok üzüldük. Keşke canlı olarak bulunabilseydi. Hunharca katledildiğini gördük. Hemen otopsi işlemlerine başlandı. Doku örnekleri alındı. Kimyasal, biyolojik ve patolojik incelemeler gerekiyor. Onlar da İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bu kapsamda DNA işlemleri devam ederken, Cumhuriyet Savcılarının sayısını artırdık. Gözaltına alınanların ifadeleri devam ediyor.

'EN AĞIR CEZAYI ALACAK'

Toplamda 24 kişi gözaltına alındı. Sebep olanlar mutlaka bulunacak. Çapraz sorgular devam ediyor. Soruşturmayı bizzat görüşerek yakından takip ettik. Cumhurbaşkanımız da Narin'in canlı olarak ona ulaşılabilmesi için verdiği talimatlarla, adli soruşturmanın titiz bir şekilde devam etmesi kimler sebep olduysa en ağır ceza ile cezalandırılmasını talep etti.

'NARİN'İ KATLEDENLER YARGI ÖNÜNE ÇIKACAK'

Millet olarak çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Çocukların cinsel istismarının önlenmesi, çocukların kötü muameleye uğramaması için her türlü önlemi alacağız. Narin'in gizli soruşturması devam ediyor. Gerekli davalar açılacak. Sorumlu ve sorumlular gerekli cezaya çarptırılacak. Bize düşen onu katledenleri bulup yargı önüne çıkarmak.

1 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Adalet Bakanı Tunç, ''Elde edilen bulgular nedeniyle bir kişi daha göz altına alındı. Diyarbakır’da köyde şüpheli olarak 23 kişi gözaltına alındı'' açıklamasını yaptı.