Akbelen direnişinin 3. yılında tepkiler çığ gibi büyüyor

Akbelen direnişinin 3. yılında tepkiler çığ gibi büyüyor
Muğla Milas'a bağlı İkizköy'de yer alan Akbelen Ormanı'na kömür madeni yapılması için gerçekleştirilen katliamın direnişinde 3. yıl...

Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için çok sayıda ağacın kesilmesine neden olmuştu. Geçtiğimiz yıllarda bu ormanlık alan, TOMA’ların, sivil yerli halka sıkılan biber gazlarının, jandarmanın müdahaleleriyle, pek çok kişinin gözaltına alınmasıyla gündemdeydi. Bu yılda Akbelen direnişi devam ediyor.

akbelen2.jpg

Muğla Akbelen’de 1 yıl önce jandarma köylülere müdahale etmiş, ağaçlar kesilmişti.

Akbelen direnişinin 3. yılında bölge insanları tepkilerini göstermeye devam ediyor.

Avukat İsmail Hakkı Atal, bölgenin ne denli önemli olduğunu, ağaçların kesilmesinin son derece tehlikeli olduğunu belirtti. Bodrum’un suyunun yüzde 30’unun bu bölgeden geldiğini söyleyen Atal, bu tutum için AKP’nin Türkiye’yi nasıl cahilce yönettiğinin göstergesidir dedi. Akbelen Ormanı davalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Atal, “Buradaki kanunsuz emirleri yerine getirenler gün gelecek hesap verecekler!” dedi.

AKBELEN ORMANI ÖZELLİKLERİ

akbelen3.jpg

Muğla’nın Milas ilçesinde yer alan Akbelen Ormanı ilçeninm İkizköy Mahallesi’nin doğal güzelliklerinden. 740 hektarlık geniş bir alana yayılan ormanda meşe, çam, kızılağaç ve çınar gibi özellikli ağaç türleri var.