AKP anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmek istediğini itiraf etti!

AKP anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmek istediğini itiraf etti!
AKP, anayasanın ilk 4 maddesini değiştirme niyetini itiraf etti. AKP’li Hayati Yazıcı, anayasayı ilk 4 madde de dahil olmak üzere değiştirmek istediklerini kaydetti.

Uzun bir süredir yeni anayasa çalışmaları yapan AKP, ilk 4 maddeyi değiştirme niyetini itiraf etti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, anayasayı ilk 4 madde ile birlikte tamamen değiştirmek istediklerini ifade ederken yeni anayasa çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada,

“Anayasa bir ülkenin demokratik görünüşünün veyahut güvencesinin fanusu durumundadır. Böylesi önemli bir metne Türkiye'de ihtiyaç var. Değişikliklerle birlikte anayasada yapılan düzenlemeler arasında uyumsuzluk, kopukluklar var bölümler arasında.” ifadelerini kaydetti.

“İLK MADDESİNDEN SON MADDESİNE KADAR”

A'dan Z'ye yeni bir anayasa yapma arzularını siyasi partilerle ve kamuoyuyla paylaştıklarını ifade eden Yazıcı, yeni anayasanın Meclis’te kabul edilse dahi mutlaka milletin onayından geçmesi gerektiğini söyledi ve "Baştan sona, birinci maddeden son maddesine kadar bir anayasa yapıyorsanız, bu anayasa yapma hakkını kendinde bulunduran aziz milletin onayından mutlaka geçmesi gerekir. Aksi takdirde eksik olur. Öyle bir anayasa da arzu edilen anayasacılık işlevini görmek konusunda son derece yetersiz kalır." açıklamasında bulundu.

“ANAYASA ÇALIŞTAYI DÜZENLEYECEĞİZ”

Hayati Yazıcı, yeni yasama döneminin başlamasının ardından yeni anayasaya ilişkin çalıştay gerçekleştireceklerini ileterek "Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığımız, Meclis açıldığında ekim ayından itibaren çalıştay yaparak 'Bir anayasa yapımının yol haritası nasıl olmalı? Yöntemi ne olmalı? AK Parti'nin bundaki rolü nedir?' Bu konuları müzakere edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yazıcı, çalıştaya katılacakların hukuk, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve sosyoloji alanındaki uzmanlardan ve akademisyenlerden oluşacağını iletti ve "Uzmanların bir masa etrafında müzakeresiyle olacak. Bilimsel bir toplantı gerçekleştireceğiz. Onların görüşü ve önerilerini alacağız.” ifadelerini kaydetti. “Nihayet tasarlanan anayasanın mimarisi ve bu mimariye uygun şekillenmesine varıncaya kadar bu konuları müzakere edeceğiz. Sonra bunları rapora dönüştürüp, partimizin yetkili organlarına sunacağız. Diğer siyasi partilerle de iletişim sağlanacak.” açıklamasını yapan Yazıcı, “ İnşallah bunu gerçekleştireceğiz." dedi.