AKP döneminde 33 yıl hapis cezası almıştı! CHP döneminde de koltuğunda kaldı

AKP döneminde 33 yıl hapis cezası almıştı! CHP döneminde de koltuğunda kaldı
Tuzla Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Zeki Aydın, AKP döneminde ihaleye fesat karıştırma ve zimmete para geçirme gibi suçlardan toplamda 33 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Yerel seçimlerde, belediyeyi CHP’nin almasına rağmen Aydın görevinde kaldı.

Tuzla Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Zeki Aydın, Tuzla Belediyesi’nin AKP’de olduğu dönemde, ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve zimmet gibi ağır suçlamalarla yargılanmış ve 33 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Zeki Aydın'ın yargılandığı dava, İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülürken söz konusu karar istinaf aşamasında ve suçlamaların ciddiyeti ve verilen cezanın ağırlığı dikkatleri çekiyor.

zeki-aydin-emlak-mud-2021.jpg

CHP DÖNEMİNDE DE KOLTUĞUNDA KALDI

2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde, Tuzla Belediyesi’ni kazanan CHP, bazı müdürlüklerde değişiklikler yapmasına rağmen Zeki Aydın'ın görevinde kalmasına karar verdi.

Bu durum, kamuoyunda tepkilere yol açarken yeni belediye başkanı Eren Ali Bingöl’ün, seçim kampanyası sırasında verdiği değişim mesajına rağmen Aydın’ın görevine devam etmesi eleştiri oklarını CHP’ye yönlendirdi.

belediye-baskani.png

GEÇTİĞİMİZ YILLARDAKİ YOLSUZLUKLAR ORTAYA ÇIKTI

Büyükşehir Yasası'yla İstanbul'un Tuzla ilçesine bağlanan Akfırat Beldesi'nin son belediye başkanı Hilmi Yıldız da, Aydın’a benzer suçlamalarla yargılanırken 56 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Yıldız’ın yargılandığı dava, yerel yönetimlerdeki yolsuzluk ve usulsüzlüklerin ne denli yoğun olduğunu ortaya çıkarırken Yıldız ve Aydın'ın yargılandığı davalar, kamu kaynaklarının kötüye kullanımını açığa çıkardı.

zekiaydin.webp

CHP’Lİ BAŞKANIN PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ

CHP'li Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl’ün seçildikten sonra yolsuzluk hükümlüsü olan eski Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi ile birlikte bir fotoğraf paylaşması dikkatleri çekti. Ekşi, geçtiğimiz yıllarda yargılandığı davada aldığı 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ekşi'nin cezaevinden izinli olarak çıktığı dönemde, Bingöl’ü ziyarete gitmesi, yeni belediye yönetimine yönelik tepkileri arttırdı.

ÜÇ KEZ BÜYÜK İKRAMİYE KAZANMIŞ

Yolsuzluk ve usulsüzlük suçlamalarıyla siyasi kariyeri gölgelenen Ekşi’nin geçtiğimiz yıllarda yaptığı yolsuzluklar arasında, okul için bağışlanan araziyi kendi üzerine geçirip satmak ve yeşil alanı benzin istasyonuna dönüştürmek gibi maddeler yer alıyor. Ayrıca Ekşi’nin, 1988 ve 1989 yıllarında üç defa büyük ikramiye kazanması da dikkate değer bir ayrıntı olarak görülüyor.