AKP Grup Başkanvekili’nden Dilruba için çağrı: Tutuksuz yargılansın

AKP Grup Başkanvekili’nden Dilruba için çağrı: Tutuksuz yargılansın
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sokak röportajındaki sözleri sebebiyle tutuklanan Dilruba Kayserioğlu hakkında açıklamalarda bulundu.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, katıldığı sokak röportajındaki ifadeleri sebebiyle tutuklanan Dilruba K. hakkında açıklama yaptı. Ekol TV’ye konuşan Zengin, Dilruba K.’ye ilişkin, “Bence tutuksuz yargılansın. Muhtemeldir ki ilk duruşmada serbest kalacaktır” ifadelerini kaydetti.

Dilruba’nın üslup sorunu olduğunu ileten Zengin, “Kendisini dinledim, böyle cahil konuşma uzun süredir dinlemedim. Her konuştuğunu tek tek düzeltmemiz lazım. Üst perdeden bir tavrı da var. Her bir maddesini de ben kendisine izah ediyorum” ifadelerini kullanarak Dilruba K.’nin yargı sürecine dair, ilk duruşmada büyük ihtimalle serbest kalacağını ifade etti.

“İHTİSAS MAHKEMELERİ KURULMALI”

Sosyal medya mecralarının kuralsız alanlar olamayacağını ileten Zengin, “Burada kafama göre takılıp istediğime söverim gibi bir durum söz konusu olmamalı. Bu mecraların hukuki bir çerçeveye kavuşması gerekiyor” açıklamasını yaptı ve özellikle Youtube ve Instagram gibi platformların, televizyon gibi düzenlemelere tabi olması gerektiğini söyledi.

“Bu mecralar hukuktan ve toplumsal düzenin korunmasına dair mevzuattan ayrı olamaz” diyen Zengin, sosyal medyadaki hukuki boşlukları eleştirerek bu sorunların çözümü için ihtisas mahkemelerinin kurulmasını önerdi. Sosyal medya ve dijital uygulamalarına ilişkin yargılamaların yavaş ve yetersiz olduğunu dile getiren AKP’li Zengin, “Belki de bu konuda ihtisas mahkemeleri kurmak gerekiyor. Bu sosyal medya habitatları hayatımızı rahatsızlığa doğru itiyor” dedi.