AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan kimdir?

Alpay Özalan kimdir? Eski milli futbolcu ve şimdiki AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan hakkında merak edilenler.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay’ın milletvekilliğinin sona erdirilmesine yönelik kararını değerlendirmek için olağanüstü bir oturum gerçekleştirdi. AKP'li vekiller yoklamaya katılmadı, CHP, Saadet Partisi, İYi Parti, DEM Parti, MEclis'te yer aldı. MHP sıraları boş bıraktı.

TBMM’de Ahmet Şık Alpay Özalan kavgası nedir? Ahmet Şık kimdir, nereli, hangi partiden? Mecliste kavga

TİP Milletvekili Ahmet Şık ile AKP'li vekiller arasında kavga çıkarken Ahmet Şık'ı yumruklayan Alpay Özalan kimdir, milletvekili mi merak edilirken siyasi hayatı da gündeme geldi.

meclis-gerginlik.jpg

ALPAY ÖZALAN KİMDİR?

İzmir doğumlu eski milli futbolcu Alpay Özalan, 29 Mayıs 1973 tarihinde dünyaya geldi.

27. ve 28. Dönem AKP İzmir milletvekili olarak görev yapan Alpay Özalan, Cansel Özzengin ile evli olup, iki çocuk babasıdır.

Alpay Özalan, 1992'den 2008'e kadar Millî Takım’da yer aldı ve bu süre zarfında 127 kez millî formayı giydi. 1993 Akdeniz Oyunları’nda şampiyonluk yaşadı.

Alpay Özalan, hangi partiden milletvekili adayı oldu?

1996 yılında ise Dünya Olimpiyat Fair Play ödülünü kazanan ilk ve tek Türk futbolcu olarak tarihe geçti. Ayrıca İngiltere'ye transfer olup Premier Lig'de oynayan ilk Türk futbolcu olma unvanını da taşıyor.

Alpay Özalan kimdir, kaç yaşında, nereli? - Spor Haberleri

2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin üçüncülük maçında yer alan Alpay, turnuvanın en iyi oyuncularından biri olarak FIFA World Cup All Star Team'e seçilen tek Türk futbolcu oldu. Japonya'da "En İyi Yabancı Futbolcu" ve "Asya'nın En İyi Defans Oyuncusu" unvanlarını kazandı. Ayrıca, Dünya Kupası'ndaki üstün performansı nedeniyle Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na layık görüldü.

whatsapp-image-2024-08-16-at-15-14-13-1.jpeg

MECLİS'TE GERGİN ANLAR

TBMM'deki olağanüstü Can Atalay toplantısı gergin başladı. Kürsüye gelen TİP Milletvekili Ahmet Şık, AKP sıralarına "Sizde hiç utanma yok. Haysiyetiniz yok" dedi.

Bunun üzerine AKP'li vekiller kürsüye yürüdü.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ile Ahmet Şık arasında gerginlik tırmandı ve ikili karşılıklı olarak "Kes sesini" diye bağırarak tartıştı.

Bu gerilim sonrası Bekir Bozdağ oturuma 15 dakikalık bir ara verme kararı aldı.

Ara esnasında Ahmet Şık'ı sakinleştirmek amacıyla milletvekilleri etrafını sardı.

Oturuma verilen aradan sonra AKP'li Alpay Özalan, Ahmet Şık'a fiziksel saldırıda bulunarak yumruk attı. Bu saldırının ardından Meclis'te tekme ve yumruklarla şiddetli bir kavga patlak verdi. Ahmet Şık'a saldıranlar arasında AKP İzmir Milletvekili Eyüp Kadri İnan da yer aldı.

Kadın milletvekilleri de bu arbedenin ortasında kaldı. Meclis salonunda çığlıklar ve kavga sesleri yükseldi.

Oturuma üçüncü kez ara verilmek zorunda kalındı.

whatsapp-image-2024-08-16-at-15-14-13.jpeg

ALPAY ÖZALAN MİLLETVEKİLİ Mİ, HANGİ PARTİDEN?

Alpay Özalan, Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. ve 28. Dönem AKP İzmir milletvekilidir.