AKP Milletvekili Ensarioğlu Narin cinayeti hakkında yine konuştu!

AKP Milletvekili Ensarioğlu Narin cinayeti hakkında yine konuştu!
AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu Narin'in ölümüne ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahalle'sinde 19 gün süren arama çalışmalarının ardından dere yatağında cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın kim tarafından ve neden öldürüldüğü tüm Türkiye'nin cevabını beklediği sorular haline gelirken yaşanan acı olayla ilgili soruşturmalara devam ediliyor.

Narin'in kaybolduğu ilk günlerde yaptığı açıklamalarla tepki toplayan AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu, aileyi neredeyse kırk yıldır tanıdığını söylemiş, aileyle yakın bir ilişkisi olduğunu vurgulamıştı. Ensarioğlu yaptığı açıklamada, "Soruşturmada gizlilik var. Ayrıca son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas. Onları da çok fazla üzecek bir şey söylemek istemiyoruz. Bir taraftan aile çok büyük acı yaşarken, aile bireylerinden tutuklama ve yeni gözaltılar var... Onları daha fazla yaralayacak, somut bir delile oturtmadan, ilgili birimler tarfından netleştirilmeyen bir şeyi bizim ifade etmemiz de doğru değil. Aile ile 40 yıllık dostluğumuz var. Hemen hemen tüm bireylerini tanırız, gençler hariç. Yakın dostluğumuz var. aileye dair çok spekülasyonlar var sosyal medyada" ifadelerine yer vermişti.

Serbestiyet'ten Onur Erkan'a Narin cinayeti hakkında yeni açıklamalarda bulunan Galip Ensarioğlu, Narin'in ölüm nedenine ilişkin tahminlerde bulunduğu bilgiler verdi. Röportajda, amca Salim Güran'a dikkat çeken Ensarioğlu, “Tülbentin evde bulunması Narin’in eve ulaştığını gösteriyor. Ayrıca o gün, köyün gençleri de iki gün sonra olacak düğünün davetiyelerini dağıtmak için civar köylere gitmiş. Bunlar, Narin’in ‘görmemesi gereken’ bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşüncesini akla getiriyor. DEM Partililer, aileden AK Parti aleyhinde laf alamayınca ‘Bunlar Hizbullahçı’ demeye başladı. Sözlerimi siyasi kazanç elde etmek için çarpıttılar." sözlerine yer verdi.

Aile ile yakın bir ilişkisi olduğu sözlerine yönelik eleştirilere yanıt veren Ensarioğlu, “Ailede dostlarımız var” sözümü de çarpıttılar, “ailedekiler gözaltına alınmamalı” dediğimi bile yazanlar oldu. Aileden gözaltına alınanların olması, gözaltına alınmayanlar da dahil bütün ailenin suçlu olduğu anlamına gelmez. Ayrıca gözaltına alınan herkes kesinlikle suçludur da denemez elbette. Soruşturma henüz devam ediyor." dedi.

Röportajda ailenin Hizbullah ile ilişkisiyle ilgili soruya ise, "HÜDA PAR’la hiçbir ilgileri yok. Daha önce benim Doğru Yol Partisi’nde il başkanlığı yaptığım dönemde il yönetimimizde Güran ailesinden bir dostumuz vardı. Narin’in rahmetli dedesi de benim dostumdu." ifadelerini kullandı.