AKP sahteciliği ödülsüz bırakmadı

AKP sahteciliği ödülsüz bırakmadı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, sahte UNESCO ödülleri skandalıyla bağlantılı Adamor Araştırma'ya 1,5 milyon TL'lik ihale verdi. Sayıştay, ödüllerin ulusal bir enstitü tarafından verildiğini ancak UNESCO izlenimi yaratılmaya çalışıldığını belirtti.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2020'de sahte UNESCO ödülleri dağıtma skandalıyla tanınan Yusuf Sunar'ın şirketi Adamor Araştırma'ya 1,5 milyon liralık ihale verdi. Kamu İhale Bülteni'ne göre, Bakanlık 13 Haziran 2024 tarihinde "Türkiye Gençlik Endeksi Araştırması" için yapılan ihaleyi, 1 milyon 495 bin TL bedelle Adamor Araştırma Şirketi'ne kazandırdı.

'ULUSLARARASI BİR ÖDÜL' İZLENİMİ VERİLMİŞ

Sahte ödüller skandalında, 2020 yılında birçok belediye başkanına Fransa'nın Paris şehrinde düzenlenen törenle sahte UNESCO ödülleri verilmişti. Bu ödüller, Kent Araştırmaları Enstitüsü tarafından verilmiş gibi gösterilmiş, ancak uluslararası bir ödül izlenimi yaratılması amaçlanmıştı. Sayıştay, bu skandalı raporlarında detaylı bir şekilde ele aldı ve ödüllerin ulusal bir enstitü tarafından verildiği ancak UNESCO tarafından verilmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını belirtti.

106 BİN TL ÖDEME YAPILMIŞ

Raporda, ödül töreninin neden UNESCO'nun Paris genel merkezinde yapıldığına dair bir açıklama yapılmadığı ifade edildi. Ayrıca, Osmangazi Belediyesi'nin Adamor Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'ne 106 bin TL ödeme yaptığı da ortaya çıktı.