AKP’den flaş Instagram açıklaması: Her an açılabilir |Son dakika

AKP’den flaş Instagram açıklaması: Her an açılabilir |Son dakika
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’a getirilen erişim yasağına ilişkin bir son dakika açıklaması gerçekleştirdi. Uraloğlu, "Ufak ayrıntılar kaldı, açalım istiyoruz. Her an açılabilir." dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, iktidara yakın A Haber’e verdiği röportajda, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun Instagram’a getirdiği erişim yasağına ilişkin kritik bir açıklama yaptı.

Uraloğlu, “Instagram her an açılabilir, ufak ayrıntılar kaldı, açalım istiyoruz” ifadesini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, "Şirketin kuralı varsa ülkemizin de hassasiyetleri var. Instagram'la mutabık kalınırsa anında erişim açılacak" ifadesini kaydederek epey aşama kaydedildiğini ifade etti. Ufak tefek pürüzlerin kaldığını belirten Uraloğlu, “Onlarda da mutabakata varırsak biz de bunu, vatandaşımızın önemli bölümü takip ediyor, açalım istiyoruz.” açıklamasını yaptı.

uraloglu2.png

"60 MİLYON SOSYAL MEDYA KULLANICISI VAR"

Bakan Uraloğlu yasakçı bir zihniyetle hareket etmediklerini söyledi ve “Bunlar ne yaparsa, nasıl davranırsa biz kapatırız gibi bir yaklaşım içerisinde değiliz. Bakın, burada 60 milyona varan sosyal medya kullanıcısından bahsediyoruz.” ifadelerini kullandı. Kendisinin de neredeyse her platformda hesabının olduğunu belirten Uraloğlu, “Yasakçı zihniyet içerisinde, sansürcü zihniyet içerisinde olmaktansa nasıl daha geliştiririz? Bu yaklaşımdayız.“ dedi.

Uraoğlu, “Şunu gözden kaçırmamamız lazım, bizim ülke olarak gösterdiğimiz demokratik yaklaşımı bu sosyal medya platformları göstermiyor.” ifadelerini kullandı.