AKP'den olimpiyat yorumu 'Sapkın ideoloji yayma aracı'

AKP'den olimpiyat yorumu 'Sapkın ideoloji yayma aracı'
AKP ve HÜDA-PAR, 2024 Yaz Olimpiyatları açılış törenini eleştirdi. AKP, töreni "sapkın ideolojilerin propagandası" olarak nitelendirirken, HÜDA-PAR Türkiye'nin olimpiyatlardan çekilmesini istedi.

2023 Genel Seçimleri'nde Cumhur İttifakı çatısı altında yer alan AKP ve HÜDA-PAR'dan 2024 Yaz Olimpiyatları'nın açılış törenine sert tepkiler geldi. AKP Milletvekili Emre Çalışkan, açılış törenini "LGBT, pedofili ve satanizmin propagandası" olarak nitelendirirken, HÜDA-PAR'dan yapılan açıklamada "Türkiye bu organizasyondan çekilmeli" çağrısı yapıldı.

'SAPKIN AKIMLARIN PROPAGANDASI'

album-2024-paris-olimpiyatlarina-katilacak-sp-17562350-amp.jpg

TBMM Genel Kurulunda konuşan AKP Milletvekili Emre Çalışkan, açılış töreninin olimpiyatların ruhuna uygun olmadığını belirtti. Çalışkan, "Paris'teki olimpiyat açılışını izlerken, bu törenin bir olimpiyat açılışı mı yoksa çeşitli sapkın akımların propaganda aracı mı olduğunu anlamak zor. Toplumumuzun geniş bir kesimi bu duruma tepki gösterirken, bazıları ise bu sapkınlıkları övgüyle karşıladı. Olimpiyatlar, sporcuların yıllarca süren özverili çalışmasının bir kutlaması olmalı. Ancak, bu etkinliklerin sapkın ideolojilerin yayılması için kullanılmasını kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE OLİMPİYATLARDAN DERHAL ÇEKİLMELİ'

182302944-trt-paris-2024-olimpiyatlarindak.jpg

HÜDA-PAR Genel Başkanvekili Şehzade Demir ise, Olimpiyat Oyunları'nın TRT'de canlı olarak yayınlanmasını eleştirdi. Demir, "Bu olimpiyata ve bu çirkefe Türkiye’nin katılmış olması ve bu rezaletin TRT'de yayınlanması rezalettir. Türkiye bu olimpiyatlardan en kısa zamanda çekilmelidir." açıklamasında bulundu.