AKP’li Başkanın Eşi Silahla Belediyeyi Bastı

AKP’li Başkanın Eşi Silahla Belediyeyi Bastı
AKP Edirne İl Başkanı Belgin İba’nın eşi N.İ.’nin, ortağı olduğu şirketin oteline ruhsat verilmemesi üzerine İmar Müdürü’nün odasındaki masaları yumrukladığı ve bilgisayarları kırdığı ortaya çıktı.

Edirne’de Gümüş İnşaat Nalburiye ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Abdurrahman Mahallesi Kanarya Sokak üzerinde bulunan arsasına kız öğrenci yurdu inşa etti. Şirketin bir süre yurt olarak işlettiği bina, yaklaşık 1 yıl önce otele çevrildi. Bunun üzerine şirket, Edirne Belediyesi’ne başvurdu ve otele çevirdiği bina için ruhsat talebinde bulundu.

Edirne Belediyesi ise, bu talep üzerine söz konusu arsaya yurt inşaatı ve buna uygun şartlarla imar izni verildiği, otelin imar şartlarının farklı olduğu ve inşaat metrekaresi tutmadığı gerekçeleriyle şirkete imar izni vermedi. Belediyenin kararına rağmen, eski yurt binası şirket tarafından Aliba Otel ismiyle, pansiyon ruhsatıyla işletilmeye başlandı.

nesim-iba2.png

SİLAHLA İMAR MÜDÜRÜNÜN ODASINI BASTI

Halk TV’nin aktardığına göre, belediyenin ortaklarından olan AKP Edirne İl Başkanı Belgin İba’nın eşi Nesim İba, saat 10.25 sularında Edirne Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü binasına geldi.

Görgü tanıklarının verdiği ifadelere göre, İmar ve Şehircilik Müdürü Dinçer Asar’ın odasına belinde bulunan silahla çıkan Nesim İba, Aliba Otel’e ruhsat verilmesi talebini tekrar dile getirdi.

Asar’ın, otele, mevzuata uymaması nedeniyle ruhsat düzenlenemeyeceğini ifade etmesi üzerine Nesim İba, küfürler savurarak odadaki masayı ve bilgisayarı yumrukladı.

Makam odasında bulunan bilgisayar parçalanırken odadan küfür ve tehdit sesleri geldiğini duyan personel, duruma müdahale etmek istedi fakat Nesim İba tehditlerine devam etti.

POLİSİN GÖZLERİ ÖNÜNDE ÇIKIP GİTTİLER

İhbar üzerine binaya gelen polis ekipleri, Nesim İba’yı ikna etmek için uzun süre boyunca çabaladı. Binaya gelen AKP eski İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, İba'yı ikna etti ve ikili, polisin gözleri önünde belediyeden ayrıldı.