AKP'li Özlem Zengin, tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu’nun ceza alabileceğini açıkladı

AKP'li Özlem Zengin, tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu’nun ceza alabileceğini açıkladı
Sokak röportajı sebebiyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, AKP'li Özlem Zengin tarafından eleştirildi ve ceza alabileceği belirtildi. Türkiye'de ifade özgürlüğü tartışmaları, Kayserilioğlu'nun 3 Eylül'deki mahkemesiyle yeniden gündeme geldi.

Türkiye’de ifade özgürlüğü tartışmaları, sokak röportajında yaptığı eleştiriler nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nun gündeme gelmesiyle daha da alevlendi. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Kayserilioğlu'nun ifadelerinin "nezaketsiz ve yakışıksız" olduğunu belirterek, ceza alabileceğini ifade etti ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i Kayserilioğlu’nun sözlerini onaylamakla suçladı.

TEKRAR TUTUKLU YARGILANABİLİR

d321cd20-66bb-11ef-8c32-f3c2bc7494c6-jpg.webp

Kayserilioğlu, Instagram’ın erişim engeli ve sokak hayvanları düzenlemesi üzerine yaptığı eleştiriler nedeniyle gözaltına alınmış, 12 Ağustos'ta İzmir Şakran Cezaevi'ne konmuştu. 3 Eylül'de mahkemeye çıkarılacak Kayserilioğlu'nun, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla tutuklu yargılanması öngörülüyor. Bu olay, Türkiye'de ifade özgürlüğünün sınırlarını yeniden gündeme getirdi.