AKP'li Şamil Tayyar'dan Erdoğan'a sokak hayvanları çağrısı: “Allah rızası için bu zulmü durdurun”

AKP'li Şamil Tayyar'dan Erdoğan'a sokak hayvanları çağrısı: “Allah rızası için bu zulmü durdurun”
AKP’li Şamil Tayyar, ülkenin dört bir yanından gelen hayvan katliamı görüntülerine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu. Katil ruhlu alçakların harekete geçtiğini belirten Tayyar, Erdoğan’a, “Allah rızası için bu zulmü durdurun” dedi.

AKP tarafından Meclis’e sunularak AKP ve MHP oylarıyla kabul edilen katliam yasasının ardından önce Niğde ve Ankara Altındağ’da, daha sonra ise memleketin dört bir yanından köpek katliamları görüntüleri gelmeye başladı. Köpeklerin kafalarının kesilerek öldürüldüğü, hamile ve engelli köpeklerin bile katledildiği görüntüler vicdanları sızlatırken kamuoyunda yasaya tepkiler de büyüyor.

Söz konusu yasaya tepki yağarken bir tepki de AKP’li Şamil Tayyar’dan geldi. Tayyar, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek "Kanun böyle bir zulmü öngörmese de katil ruhlu alçakları harekete geçirdi. Allah rızası için bu zulmü durdurun. Bir sözünüz yeter" dedi.

erd.png

"BİR SÖZÜNÜZ YETER"

Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin her köşesinde köpek avının başladığını kaydederek “Niğde, Bartın, Altındağ, Ahlat, Silivri başta olmak üzere birçok yerde köpekler hiçbir kurala uyulmaksızın zalimce katlediliyor. Zehirlenen köpeklerin o can çekişen görüntüleri yürekleri parçalıyor. Hedef tahtası yapılıp 20 kurşunla bedeni delik deşik edilen köpeğin görüntüsü karşısında ağlamamak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Kafası kesilip parçaları torbayla çöplüğe atılan köpekler karşısında kelimelerin kifayetsiz kaldığını belirten Tayyar, “Yüreğim kaldırmadığı için görüntülere yer vermedim. Kanun böyle bir zulmü öngörmese de katil ruhlu alçakları harekete geçirdi. Allah rızası için bu zulmü durdurun. Bir sözünüz yeter." ifadelerini kaydetti.

katliam.png