AKP’li üye bile eleştirdi! Sokak röportajında tutuklamaya tepki

AKP’li Mücahit Birinci, bir sokak röportajında Instagram’a getirilen erişim engeline ilişkin tepkisini dile getiren Dilruba B.’nin tutuklanmasına tepki gösterdi.

Eski AKP MKYK Üyesi, avukat Mücahit Birinci, İzmir’de ‘Tüylü Mikrofon’ isimli bir YouTube kanalının yaptığı sokak röportajında, Instagram’a erişim engeli getirilmesi nedeniyle, AKP’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Dilruba Y.’nin tutuklanmasını eleştirdi.

Birinci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İnsani öfke hissettiğimiz birine karşı dahi olsa, adil olmayı, biz ceddimizden öğrendik. Devletin büyüklüğü adaletindedir” ifadelerini kullanarak Dilruba Y.’nin ifadelerini lanetlediğini fakat tutuklamanın çok gereksiz olduğunu belirtti.

birinci-001.png

“Ben o kadının ifadelerini lanetliyorum. Hatta o kadına ifadelerinden dolayı öfke de hissediyorum. Kızgınım, partimize destek veren seçmenimizi aşağılayan sözlerini reddediyorum. Hatta bu tür fiiller, bende mide bulantısına yol açıyor.” açıklamasını yapan Birinci, yurttaşın tek adam ve sair vurgularının bir safsatadan ibaret olduğunu kaydetti.

“2002’den bu yana demokratik seçimlerle, halkın teveccühü ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanım var. İyi ki de var.” diyen Birinci, bu zihniyete söz ile mukabele edeceklerini ve fikren gereğini yapacaklarını iletti.

rop.jpg

Yaptığı açıklamada, hukukçu olarak yorumunun sade olacağını ileten Birinci, “TCK 216/2 kapsamındaki suç, ceza alt sınırı itibarıyla tutuklamayı gerektirmez. İnsani öfke hissettiğimiz birine karşı dahi olsa, adil olmayı, biz ceddimizden öğrendik. Devletin büyüklüğü adaletindedir.” ifadelerini kullandı.