AKP’li vekilden CHP’li vekile ağza alınmayacak küfür

AKP’li vekilden CHP’li vekile ağza alınmayacak küfür
AKP Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'a sosyal medya hesabından küfür etti.

AKP Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a ağza alınmayacak ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefeti hedef alarak sarf ettiği "Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan, gösteriş müptelası bir elitizim çıktı" ifadelerine CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan yanıt vermiş ve "Seni züppe seni" ifadesini kaydetmişti.

AKP’li Nazırlı, Özkan’ın bu ifadesi üzerine, sosyal medya hesabından Özkan’a küfür etti. Nazırlı yaptığı paylaşımda, "o… çocuğu" ile "o…nun çocuğu" arasında büyük fark vardır. Birincisinde sıfat kişiye ikincisinde anneye aittir. Bizim düşüncemizde anne kutsaldır. Ancak müptezel Tuncay Özkan'nın dilinden dökülen salyalar ancak "o… çocuğu"ndan sadır olabilir. Alçak herif” ifadelerini kaydetti.

milletvekili-4.png

NELER OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti hedef almış ve "Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan, gösteriş müptelası bir elitizim çıktı" ifadesini kullanmıştı. Erdoğan’ın bu sözlerine yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Erdoğan'a "züppe" ifadesini sarf edince AKP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mahir Ünal, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u göreve çağırarak "Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" ifadesini kullandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, Tuncay Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.