AKP’li vekilin 5 milyonluk borcunu mahkeme kararına rağmen ödemediği ortaya çıktı

AKP’li vekilin 5 milyonluk borcunu mahkeme kararına rağmen ödemediği ortaya çıktı
AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun da ortağı olduğu Ensarioğlu İnşaat, Hacettepe Üniversitesi Acil Servis inşaatında çalıştığı elektrik firmasının 5 milyon 787 bin TL tutarındaki borcunu mahkeme kararına rağmen ödemediği iddia edildi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun da ortakları arasında bulunduğu Ensarioğlu inşaat, 2016 yılında Hacettepe Üniversitesi Acil Servis ihalesini aldı fakat iş, 4 yıl boyunca bitirilemeyince üniversite yönetimi ihaleyi feshetti.

Yeniçağ’dan Tolga Şahin’in aktardığına göre, yapılan yeni ihaleyi 19.45 milyon bedelle İnelsan İnşaat kazanırken İnelsan da ihaleyi yüzde 33 tenzilatla Özver inşaata taşere etti. Milyonlarca lira kar elde edilirken Ensarioğlu, tamamlayamadığı iş için, çalıştığı firmalara borçlarını ödemedi.

5 MİLYON 787 BİN TL TAZMİNAT KAZANDILAR

Ensarioğlu’nun, söz konusu ihaleyi aldığı dönemde, elektrik işlerini yapan Şalt elektrik, ihalenin iptal edilmesinin sonrasında parasını alamadı ve malzemeleri inşaat sahasında kaldı.

Bunun üzerine, S.Ö. Ensarioğlu’nu mahkemeye verdi. Mahkeme ise, yaptıkları işler karşılığında almaları gereken 2 milyon 271 bin TL’yi alamayan S.Ö’nün faiziyle beraber 5 milyon 787 bin TL tazminat almasına karar verdi.

galip1.webp

MAHKEME KARARINA RAĞMEN ÖDENMEDİ

Mahkeme kararına rağmen Ensarioğlu’ndan firmaya ödeme yapılmazken konuya ilişkin açıklamalarda bulunan S.Ö., “Hacettepe Üniversitesi acil servis inşaatının elektrik işlerini Ensarioğlu İnşaat ile alınan bedelden 100/38 iskonto ile yaptık. Yapılan imalat tutarı 6,702,784 TL’dir. Bu imalattan asansör bedeli düşülüp 38 iskonto yapıldıktan sonra alacağımız tutar 4,444,765 bin TL olarak netleşti.” ifadelerini kaydetti.

24 Mart 2016 tarihli fesih tutanağı ile birlikte sahadaki bütün malzemelere ve ekipmanlara el konulduğunu ifade eden S.Ö., ne Ensarioğlu’nun ne de Hacettepe Üniversitesi’nin malzemeleri iade etmediğini ifade etti.

S.Ö., “Bununla birlikte defalarca ihtarnamelerle kurumu ve şirketi ikaz etmemize rağmen sonuç alamadık ve açılan mahkemeler ve icralarla olay netleşti. Netleşmiş kararlara rağmen sonuç alamıyoruz” ifadelerini kullandı.

akp.png

“ÜNİVERSİTE DE MALZEMELERİMİZİ GASP ETTİ”


S.Ö., açıklamasının devamında, Hacettepe Üniversitesi’ne icraya gittiklerinde, üniversite yönetiminin malzemelerin olmadığını söylediğini aktararak “Tarafımıza açtığı davayı kaybetti ve direkt olarak malzemelerin sorumlusu haline geldi. Tutanakla tespiti olmasına rağmen üniversite malzemelerimizi gasp etti” söyleminde bulundu.

“ENSARİOĞLU’YLA BAĞLANTILARI SORUŞTURULMALI”


“Ensarioğlu İnşaatı inkar etmesi ve kabul etmemesine rağmen sonuçlar ortadadır. Ensarioğlu inşaatı bitiremeyince yeni ihaleyle iş İnelsan İnşaata verildi. Bu firma işi, Alver İnşaata devrederek elini dahi sürmeden 6,5 milyon kazandı.” ifadeleri kaydeden S.Ö., söz konusu firmanın Ensarioğlu inşaat ile ortaklığının olup olmadığının soruşturulması gerektiğini ifade etti ve “Çünkü firma sahipleri Galip Ensarioğlu’nun arkadaşıdır” dedi.

galip2.webp

“FAZLASINI ÖDEDİK” DEDİLER


Ensarioğlu İnşaat ise, ihtarnamelere verdiği cevapta, “Firmanızın yapmış olduğu iş karşılığında daha fazla tutarda ödeme yapıldığı yapılan incelemeler neticesinde tespit edilmiştir. Firmanız tarafından yapımı gerçekleştirilen imalatların büyük bir bölümü hatalı ve kusurlu olduğu idarenin kontrol teşkilatı elemanlarınca tespit yapıldığı sizlerce malumlarınızdır” ifadelerine yer verdi.

galip3.webp

galip4.webp

galip5.webp

galip6.webp