Ali İsmail'in Ölümünün Üzerinden 11 Yıl Geçti

Ali İsmail'in Ölümünün Üzerinden 11 Yıl Geçti
38 gün komada yaşam mücadelesi veren Ali İsmail Korkmaz, 10 Temmuz 2013 tarihinde; 19 yaşında hayatını kaybetmişti. Ali İsmail, Gezi Direnişi sırasında Eskişehir'de polisler ve sopalı saldırganlar tarafından öldüresiye dövülmüştü.

Gezi Direnişi sırasında, Eskişehir'de polisler ve sivil, sopalı saldırganlar tarafından dövülerek öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünün üzerinden 11 yıl geçti. Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran'da polis Mevlüt Saldoğan'ın dahil olduğu faşist bir grup tarafından saldırıya uğramış; 38 gün komada kaldıktan sonra 10 Temmuz 2013'te yaşamını yitirmişti. Ali İsmail Korkmaz'ın anma ve ölüm yıldönümü için çeşitli noktalarda etkinlikler düzenlenecek. Saat 20.30’da, Cem Erdost İleri, Defne Atatürk Stadyumu'nda bir konser verecek ve sahnede ALİKEV Müzik Topluluğu da yer alacak.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ANMA MESAJI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de sabah saatlerinde X sosyal medya hesabı üzerinden Ali İsmail Korkmaz'ı andı. Paylaşımında, "Gezi'de düşlerinden tekmelediğiniz Ali İsmail'in düşlediği özgür dünyayı birlikte kurmak için mücadele ediyoruz. Ali İsmail Korkmaz hep 19 yaşında. Onu asla unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

'ALİ İSMAİL HEP 19 YAŞINDA'

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİEV) sosyal medya hesaplarından, "Ali İsmail’in aramızdan koparılmasının üzerinden 11 yıl geçti. Kısacık yaşamına, onu hayattan koparanların söküp alamadığı kocaman değerler sığdırdı. Biz de Ali İsmail’den aldığımız ilhamla gençlerle beraber, dünyanın herkes için daha güzel, daha özgür ve barış dolu bir yer olması için çalışıyoruz. Hep yanımızdasın Ali İsmail, hep 19 yaşında…" paylaşımlarını yaptı.