Ali Yerlikaya kaybolan 729 bin Suriyeliyi buldu! Avrupa’ya gitmişler

Ali Yerlikaya kaybolan 729 bin Suriyeliyi buldu! Avrupa’ya gitmişler
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 729 bin Suriyelinin kayıtlı olan adreslerinde olmadığı açıklamasının ardından yeni bir açıklama gerçekleştirdi ve kayıp olan Suriyelilerin nerede olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gerçekleştirdiği açıklamada, 729 bin Suriyelinin kayıtlı adreslerinde bulunmadığını açıklamıştı ve bu sözleri kamuoyunda büyük bir yankı uyandırmıştı. Yerlikaya, konuya ilişkin yeni açıklamasında, kayıp olan Suriyelilerin nerede olduğunu açıkladı.

Adresini güncellemeyenlerin sosyal destek ve kamu hizmetlerinden faydalanamayacağını belirten Yerlikaya, son 5 yıldır Türkiye’de yaşadığına dair bir bilgi bulunamayan kişilerin kayıttan düşürüleceğini kaydetti.

Türkiye’de 4 milyon 437 bin 329 kayıtlı yabancı olduğunu ileten Yerlikaya, bunların 3 milyon 103 bininin Suriyeli olduğunu, ve bu kişilerden 1 milyon 109 bininin ikamet izinli ve 224 bininin uluslararası koruma altında olduğunu aktardı. İkamet izni bulunan yabancılar arasında uluslararası öğrenciler, evlerde çalışanlar ve bakım rehabilitasyon görevlilerinin de bulunduğunu söyledi.

suriyeli.png

AVRUPA’YA GEÇMİŞLER

3 milyon 103 bin 606 Suriyeliden 731 bin 146’sının kayıtlı oldukları adreslerde olmadıklarının belirlendiğini ifade eden Yerlikaya, bu kişilere 90 gün süre verdiklerini bildirmişti.

Yerlikaya, yeni açıklamasında, kayıp Suriyelilere ilişkin konuştu ve “Peki bunlar nereye gitti? Frontex diyor ki, "Doğu Akdeniz, Batı Balkanlardan 996 bin Suriyeli son beş yılda Avrupa'ya geçti. İşte, bizde izi bulunamayanlar bunlar. Tek tek sayıyoruz. Türkiye'de net ne olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplamda 230 bin 978 Suriyelinin adresini güncellediğini, 130 bin 430’unun ise randevu aldığını kaydeden Yerlikaya, kalan 396 bin 738 Suriyelinin adreslerini güncellemeleri için 14 gün süreleri kaldığını belirtti.

Bu sürenin sonunda, kamu hizmetlerinin askıya alınacağını anımsatan Yerlikaya, “Son gong, son durak” dedi.