Altındağ'daki köpek katliamında gözaltı kararı alınmadı! Veteriner İşleri Müdürü hayvan severleri suçladı

Altındağ'daki köpek katliamında gözaltı kararı alınmadı! Veteriner İşleri Müdürü hayvan severleri suçladı
Ankara Altındağ Belediyesi'nin işkenceyle öldürdüğü11 sokak köpeğine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltı yapılmadığı açığa çıktı. Soruşturmada sadece Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Emre Çınar'ın ifadesi alınırken Çınar yurttaşları suçladı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan bir barınağın yakınlarında 11 ölü sokak köpeği bulundu. Ortaya çıkan görüntüler kan dondururken yurttaşlar bu duruma tepki gösterdi. Altındağ Belediyesi konuya dair bir açıklama gerçekleştirirken belediye, söz konusu arazinin hayvan mezarlığı olduğunu kaydetti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise konuya dair soruşturma başlattı.

GÖZALTI YOK

Bu gelişmelerin ardından, basında 6 kişinin gözaltına alındığı şeklinde haberler çıksa da bu haberlerin doğru olmadığı ortaya çıktı. 11 köpeğin öldürülmesiyle ilgili yalnızca Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Emre Çınar'ın ifadesinin alındığı ve daha sonra ise Çınar’ın serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

katliam2.png

HAYVAN SEVERLERİ SUÇLADI

Çınar'ın ifadesi Altındağ Kaymakamlığı İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından alınırken Çınar ifadesinde, bulunan hayvanların trafik kazasında ya da doğal bir biçimde öldüğünü, işkence yapıldığını ve görüntülerin hayvan severler tarafından yapılan karalama kampanyası olduğunu savundu.

Verdiği ifadede, "Olayın gerçekleştiği Tatlar Mahallesi mevkiinde belediyemize ait geçici bakımevi önüne hayvan sever olduğunu iddia eden kimlik bilgilerini bilmediğim kalabalık grup tarafından küçükbaş hayvanlara ait iç organ ve kafalarının bakımevi önüne dökerek işkence yapıldığına dair suçlama yapılmaktadır.” ifadesini kaydeden Çınar, hayvanların ölü şekilde bulunduğunu ve belediye tarafından uygun bir şekilde bertaraf edildiğini iletti.

Çınar, “Hayvan sever olduğunu iddia eden kişiler söz konusu alana gelerek eşmek ve kazmak suretiyle bu hayvanları açığa çıkararak toplu katliam adı altında haksız suçlama yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

YENİ YASAYI HATIRLATTI

Çınar, AKP ve MHP oylarıyla Meclis’te kabul edilen Sokak Hayvanları Yasası’nı hatırlatarak "Şikayetçi olan şahısların hayvanlar üzerinde herhangi bir sahiplik durumu olmadığından dolayı herhangi bir hakları yoktur" ifadelerini kaydetti.