Anayasa mahkemesi sitesine erişim engeli!

Anayasa mahkemesi sitesine erişim engeli!
Sabah saatlerinde BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) Instagram’a erişim engeli getirdi. Anayasa Mahkemesi alınan kararın kanuna aykırı olduğu belirten açıklamasının hemen ardından internet sitesine erişim sağlanamadı.

Haneyi suikastının yankıları tüm dünyada devam ederken Türkiye sabah Instagram’a erişim engeli kararı ile uyandı. BTK (Bilgi İletişimi ve Teknolojileri Kurumu) tarafından yapılan açıklama sonrasında Anayasa Mahkemesi söz konusu kararın kanuna aykırı olduğunu belirten bir basın duyurusu yaptı.

c7a755f4-56e7-444b-b33e-175dbb762591.webp

"İletişim Başkanlığının Basın Özgürlüğü ve İfade Özgürlüğüne Müdahale Etmesine İmkân Tanıyabilecek Kuralların İptali” başlığını taşıyan basın duyurusunda, “Anayasa Mahkemesi açıklanan gerekçelerle kuralların konu bakımından yetki yönünden Anayasa’ya aykırı olduklarına ve iptallerine karar vermiştir." ifadelerine yer verildi.

ANAYASA MAHKEMESİ SİTESİNE ERİŞİM ENGELİ

Söz konusu basın duyurusunun hemen ardından Anayasa Mahkemesinin internet sitesine erişim engeli ile karşılaşıldığı anlaşıldı. Siteye erişim halen mümkün değilken konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.