Ankara’da maymun çiçeği karantinası! | Son dakika

Ankara’da maymun çiçeği karantinası! | Son dakika
Ankara'da 2 farklı hastanede 4 kişi Maymun çiçeği şüphesiyle karantinaya alındı.

Ankara'da bulunan Etlik Hastanesi'nde 1 kişi, Bilkent Hastanesi'nde ise 3 kişi Maymun çiçeği virüsü taşıdıkları şüphesiyle karantinaya alındı.

Sözcü'nün aktardığına göre, Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne getirilen bir kişi, Maymun çiçeği hastalığı şüphesi nedeniyle karantinaya alındı. Maymun çiçeğine ilişkin tetkikler sürerken üç Maymun çiçeği hastalığı şüphelisinin de 21 Ağustos günü Bilkent Şehir Hastanesi'nde karantinaya alındığı belirtildi.

SAĞLIK BAKANININ AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Maymun çiçeği hastalığı hakkında gerçekleştirdiği en son açıklamada, "M Çiçeği şu anda ülkemizde yok, görülmedi. Bu konuda hastanelere başvuran insanlarımız oluyor. Ama şu ana kadar tanı koyulmadı" ifadelerini kaydetmişti.

Sağlık Bakanlığı’nın gerekli önlemleri alma noktasında alarm halinde olduğunu belirten Memişoğlu, "Korkuya ve paniğe gerek yok. M Çiçeği tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz" ifadesini kullanmıştı.

Yurttaşların paniklememesini ve sağlıkçılar olarak her tedbirin alındığını ileten Memişoğlu, “İnşallah ülkemize gelmez, gelirse de gereğini yaparız. Bu konuda insanların rahat olmasını istiyorum. Covid aşısını kısa sürede üretebilen bir ülke her türlü aşıyı üretebilir. Gerektiği zaman bu aşıyı hem tedarik edebilecek, hem de üretebilecek gücümüz var. İnsanlar bu konuda tedirgin olmasın.” demişti.

“Sınır kapılarında ciltteki lezyonları tespit edebilecek, bu tür girişleri kontrol edebilecek insanlara daha hassas olmaları konusunda ifadede bulunduk. Bu konuda hassasiyet söz konusu gümrüklerde.” diyen Memişoğlu, özel bir önlem ya da kısıtlama kararı almayacaklarını açıklamıştı.