Antalya'da sivrisinek istilası kentin hem alçak hem yüksek yerlerinde hat safhaya ulaştı

Antalya'da sivrisinek istilası kentin hem alçak hem yüksek yerlerinde hat safhaya ulaştı
Akdeniz'in önemli kentlerinden Antalya'da son yağmurlardan sonra artan sivrisinekler, insanların balkona dahi çıkmasını engelliyor. Halk, belediyeyi; artan sivrisineklere karşı önlem almadığı için eleştiriyor.

Antalya'da sahil bölgelerinde yoğun olarak karşılaşılan sivrisinekler, bu yıl yüksek kesimlerdeki yaylalara da yayıldı. Özellikle Elmalı ve Korkuteli ilçelerinde, sivrisinekler yaylaların büyük bir kısmını istila ederek vatandaşların balkona çıkmasını engelledi. Temmuz ayında meydana gelen yağmurların ardından sivrisineklerin artış gösterdiği belirtildi.

s1.webp

Antalya'da şehir merkezinde, kıyı kesimlerinde hem sıcaklık hem de artan yağışlar sonrası sivrisinekler çoğalmaya başladı. Kentin kıyı kesimleri ve merkezi yerlerinde artış gösteren sinekler bu kez Elmalı ve Korkuteli yaylalarına da deyim yerindeyse dadandı. Sivrisineklerin bir anda artış göstermesi Antalyalıyı zor duruma soktu. Vatandaşların balkona dahi çıkamadığını belirten Antalya Körfez Gazetesi'nden Ertuğrul Gün'ün haberi kentte yankı uyandırdı. Habere göre Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin haftada bir uyguladığı vektörel mücadele yöntemi yetersiz bulunarak, bu hizmetin daha sık yapılması talep edildi.