Arap turist çekmek için Prens Selman’ın fotoğrafını açan işletmeye şok yaptırım

Arap turist çekmek için Prens Selman’ın fotoğrafını açan işletmeye şok yaptırım
İstanbul’un Ortaköy ilçesinde, Arap turistleri dükkanına çekmek için Prens Selman'ın fotoğrafı ve Suudi Arabistan bayrağı açan kumpirciye, hanutçuluk suçundan işlem yapıldı.

İstanbul'un en pahalı ilçelerinden biri olan Ortaköy’de, Arap turistleri işletmeye çekmek için yapılanlar kamuoyunun tepkisini çekti. Sosyal medyada sıklıkla paylaşılan görüntülerde, bir kumpirci elinde Suudi Arabistan'ın lideri Prens Selman fotoğrafı ve Suudi Arabistan bayrağını tutarak dükkanına Arap müşteri çekmeye çalıştı.

Politikyol’un aktardığına göre, Beşiktaş Belediyesi söz konusu işletmeye hanutçuluktan yani müşterileri ısrarcı bir şekilde alışveriş yapmaya zorlamaktan işlem yaptı.

KAPATILMA İHTİMALİ VAR

İşletme, belediye encümenliğine sevk edildi ve işletmenin cezası beklenirken Beşiktaş Kaymakamlığı'na da başvuru yapıldığı kaydedildi. Çıkacak karara göre, işletmenin kapatılma ihtimali olduğu öğrenildi.

NELER OLMUŞTU?

İstanbul’un Ortaköy ilçesinde bulunan bir işletmede, dükkana Arap turistleri çekebilmak amacıyla Suudi Arabistan bayrağı ve Kral Selman’ın fotoğrafı açılmıştı. Sosyal medyada gündem olan görüntüler, kısa sürede paylaşım rekorları kırarken yurttaşlardan görüntülere tepki gecikmedi.