Art arda patlamalarda can kaybı arttı: 20 ölü 3 binden fazla yaralı!

Art arda patlamalarda can kaybı arttı: 20 ölü 3 binden fazla yaralı!
Lübnan'da Hizbullah üyelerinin iletişim ağına yönelik gerçekleştirilen, telsizlerin patlatıldığı saldırıda ölü sayısı 20'ye yükselirken 450'den fazla kişi yaralandı.

Lübnan'da Hizbullah üyelerine ait telsizlerin ve birçok elektronik cihazın patlatıldığı saldırıda, can kaybı 20'ye çıktı. 450'den fazla kişinin yaralandığı biliniyor.

32 ÖLÜ, 3 BİNDEN FAZLA YARALI

telsiz.webp

Önceki gün Lübnan ve Suriye'de binlerce çağrı cihazının patlamasının ardından dün akşam saatlerinde Lübnan'da telsiz patlamaları meydana geldi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, patlamalarının sonucunda en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini 450’nin üzerinde yaralı olduğunu bildirdi. Lübnan ve Suriye'de art arda meydana gelen patlamalarda toplam ölü sayısı 32’ye, yaralı sayısı 3 bine ulaştı.

CİHAZLAR AVRUPA'DA ÜRETİLMİŞ

Lübnan genelinde kullanıldığı bilinen V82 model telsizlerin imalatçısı Japon Icom şirketi, telsizlerin on yıl önce üretimden kaldırıldığını açıkladı. Patlatılan çağrı cihazlarının üreticisi Tayvanlı Gold Apollo şirketi ise Lübnan’a gönderilen serinin Avrupa’da üretildiğini açıkladı.

MODERRN TRUVA ATI

1793190.jpg

Her iki saldırı için resmi yorum yapmayan İsrail, ordusu isminin belirtilmemesi koşuluyla ABD medyasına, patlayan çağrı cihazları ve telsizlerin kullanıldığı saldırının yıllar önce planlandığını söyledi. İddiaya göre, İsrail istihbarat görevlileri, B.A.C. Consulting adlı Avrupalı bir paravan imalat şirketi aracılığıyla 2022 yılının yazında, patlayıcı PETN ile bağlanmış piller içeren çağrı cihazları Lübnan'a göndermeye başladılar. Cihazlar ABD medyasında "modern Truva Atı"na benzetildi.