Atatürkçü teğmenler hakkında idari tahkikat! | Son dakika

Atatürkçü teğmenler hakkında idari tahkikat! | Son dakika
Gazeteci Müyesser Yıldız, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde edilen Atatürk yemini sonrasında teğmenlere tahkikat başlatıldı.

Gazeteci Müyesser Yıldız, Kara Harp Okulu’nun mezuniyetinde subaylık andı içen ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan genç teğmenler hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kıdemli teğmenlerin bugün okula çağırıldığı, tahkikatın tören değil sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatıldığı öğrenildi.” ifadesini kaydetti.

muyesser-yildiz.webp

NELER OLMUŞTU?

Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreninde, teğmenler Subaylık Andı içerek “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atmışlardı. AKP, törende yaşananlardan rahatsızlık duymuş ve birçok AKP’li isim teğmenleri hedef almıştı.

Teğmenler, Teğmen Ebru Eroğlu önderliğinde içtikleri ant metni şu şekilde:

"Ant içeriz ki; Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk İstikbalinin evlatlarıyız! Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz! Ne mutlu Türküm diyene!”