Aydın Ünal müslüman olmayan Türklerin Türk olmadığını iddia etti

Aydın Ünal müslüman olmayan Türklerin Türk olmadığını iddia etti
Yeni Şafak yazarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal, dikkat çeken bir açıklamaya imza attı. Ünal, "Suriyeli misafirler Türkiye’ye yük değil, tam tersine yük alıyorlar" ifadelerini kaydetti.

Geçtiğimiz dönemlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma metinlerini hazırlayan Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, tepki çeken bir açıklama gerçekleştirdi. Aydın Ünal,

"Suriyeli misafirler Türkiye’ye yük değil, tam tersine yük alıyorlar" ifadesini kaydederek cemaat, vakıf derneklere çağrıda bulundu. Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların Türklüğün asimile olmasını engellediğini ileri süren Ünal, “Müslüman bir Suriyeli, Türk olduğunu iddia eden bir ateistten daha fazla bizdendir" ifadesini kullandı. "Her Müslüman Türk değildir ama Türk, Müslümansa Türk’tür" diyen Ünal’ın sarf ettiği ifadeler, kamuoyunda tepkilere yol açtı.

aydin-unal2.png

"TÜRK, MÜSLÜMANSA TÜRK’TÜR"

Aydın Ünal, "Nerede bu cemaatler, vakıflar, dernekler?" başlıklı yazısında, tepkilerin odağı haline gelen ifadeler kullandı. Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye yük olmadığını, tam tersine Türkiye'nin üzerinden yük aldıklarını iddia eden Ünal, “Suriyeli misafirler, örneğin, Türkiye ekonomisine eşsiz katkı sağlıyorlar. Suriyelileri bugün toptan gönderseniz, sanayi, küçük ölçekli işletmeler, tarım ve hayvancılık ciddi işgücü krizine girer.” ifadelerini kaydetti.

Suriyelilerin, Türkiye’nin demografik yapısında denge unsuru olduklarını kaydeden Ünal, “Türklüğün; terörle desteklenen Kürt ırkçılığına, İran’ın Şii yayılmacılığına, Batılılaşma adı altındaki asimilasyona karşı muhafazasında Suriyeli misafirler yanımızda duruyorlar.” dedi.

Ünal, Türk’ün ancak müslümansa Türk olduğunu iletirken “Türk olduğunu iddia eden bir ateist, Şamanist, Tengrici vs karşısında, Müslüman bir Suriyeli, tıpkı Müslüman bir Kürt gibi bize daha yakındır, çok daha fazla bize benzer, çok daha fazla bizdendir.” ifadelerini kullandı ve bu ifadeleriyle tepkilerin odağı haline geldi.

Ünal, yazısında, “Türk olduğunu iddia eden, ateist, Şamanist ya da Tengrici, kalbi kararmış, kötülük hücrelerine işlemiş, zır cahil biriyle, dürüst ve Müslüman bir Suriyeliyi yan yana koysanız ve tercih yapmak zorunda olsanız hangisini seçerdiniz? “ sorusunu yöneltti.