Ayhan Bora Kaplan davasında mahkeme dijital verileri geri istedi: Gizli tanığın babasına verilmiş
Ayhan Bora Kaplan davası, içişleri bürokrasisi ve siyasetiyle bağlantılı bir dizi skandala yol açtı. Kaplan, suç örgütü lideri olarak suçlanırken, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bağlantıları gündeme geldi. Organize suçlar soruşturmasında, AKP'ye yakın isimlerin de adının geçtiği öne sürüldü. Emniyetteki üç üst düzey polis müdürü, bilgi sızdırma suçlamalarıyla görevden alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı. Bu sırada, Kaplan'ın gizli tanığı olan firari Serdar Sertçelik, AKP'li siyasetçilere dair açıklamalar yaptı, Emniyet'teki bazı isimlerin de bu süreçte rol aldığı iddiaları ortaya atıldı. MHP lideri Bahçeli, gelişmeleri "Cumhur İttifakı'na yönelik komplo" olarak nitelendirirken, İçişleri Bakanı Yerlikaya ise "FETÖ taktikleriyle" operasyon yapıldığını belirtti. Soylu'nun Erdoğan ile görüştüğü, soruşturmanın arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması gerektiği ifade edildi.
Ayhan Bora Kaplan hakim karşısındaydı: Bu gerizekalılarla örgüt mü kurulur?
Dijital veriler gizli tanığın babasına verilmiş
Gazeteci İsmail Saymaz Halktv.com.tr'deki yazısında, Ayhan Bora Kaplan Davası’nda çelişki ve tuhaflıklara yenilerinin eklendiğini ifade ederken şunları bildirdi:
Soruşturmayı yürüttükleri için gizli tanık ifadeleriyle tutuklanıp serbest bırakılan üç emniyet müdürü yurt dışındaki gazetecilere bilgi sızdırdıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı, Daha sonra savcılıktan salıverildikleri öğrenildi. Saymaz bu sızdırmanın yalnızca emniyet müdürlerinden ibaret olmadığını ifade etti. "Macaristan’da iltica başvurusu yapan ‘M7’ kod adlı gizli tanık Serdar Sertçelik’in babası Erdoğan, avukatı aracılığıyla emniyet müdürlerinin yargılandığı Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nden dijital malzemelerin örneğini istedi. Amaç, oğlunun iltica savunmasına dayanak oluşturmaktı. Mahkeme 18 Ekim 2024’te tüm dijitalleri Avukat Umut Güler’e teslim etti.
Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme: 4 kişi daha tahliye edildi
Daha sonra pişman olan mahkeme 29 Kasım’da Güler’e yazı yazarak, verileri iade etmesini istedi.
Kararda şöyle yazıyor: “Tarafınıza kopyası verilen dijital materyallere ilişkin tüm verilerin 29.11.2024 günü mesai saatleri mahkememize iade edilmesi hususu tarafınıza ihtar olunur.”
Güler, gönderdiği yanıtta, dosyanın geri alınamayacağını ifade etti. Güler, Sertçelik’le ilgili dökümanları ayırdığını, geri kalanı silip imha ettiğini söyledi.
Güler, “Tarafımca seçilmiş olan dijitalleri Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda olmayan bir uygulamayla sayın mahkemeye saygımızdan dolayı flash bellek içinde sunuyoruz” dedi."
Skandalın detaylarını Avukat Güler’e soran Saymaz, "Güler, bilgi sızdırıldığı iddiasıyla soruşturma açıldığı için geri istendiğini, kendisinin de şüpheli sıfatıyla ifade verdiğini belirtti." diyerek çelişkili ve soru işaretleri yaratan durumu paylaştı.
Ayhan Bora Kaplan davası: Soylu'nun akrabaları hakkında karar
Kaynak:haber merkezi-halktv